Manchester Unitedin varapuheenjohtaja Ed Woodward jättää tehtävänsä 1. helmikuuta, ja hänen tilalleen astuu Richard Arnold.

United tiedotti viime huhtikuussa, että Woodward, 50, jättää roolinsa viime vuoden loppuun mennessä. Lehtitietojen mukaan hän jäi kuitenkin seuraan odotettua pidemmäksi aikaa, koska hän jäi valvomaan joukkueen siirtymisen uuden managerin alaisuuteen.

Tieto Woodwardin lähdöstä julkistettiin alunperin pian sen jälkeen, kun United oli vetäytynyt kohutusta Euroopan Superliigasta. Hänen lähtönsä oli seuran sisällä tiedossa jo aikaisemmin, mutta sen julkistamista päätettiin Athleticin mukaan aikaistaa Superliigasta syntyneen melun keskellä.

Woodward on työskennellyt Manchester Unitedissa vuodesta 2005 lähtien ja nykyisessä roolissaan vuodesta 2012 asti. Häntä on arvosteltu kannattajien ja asiantuntijoiden keskuudessa puutteellisesta jalkapallotietämyksestään sekä epäonnistuneista siirroista, valmentajanimityksistä ja isojen jatkosopimusten antamisesta rotaatiopelaajille.

Toimitusjohtajan nimikkeellä jatkossa työskentelevä Arnold, 51, on aiemmin toiminut Unitedissa konsernijohtajana.

– Minulle on kunnia saada palvella tätä hienoa seuraa ja sen kannattajia. Olen päättänyt maksaa tämän kunnian takaisin kaikin mahdollisin tavoin, kommentoi uusi toimitusjohtaja seuran sivuilla.

Manchester Unitedin hallituksen toinen puheenjohtaja Joel Glazer kiitti Woodwardia yhteisistä vuosista ja toivotti Arnoldille menestystä uuteen tehtävään.

– Haluan kiittää Ediä hänen väsymättömästä työstään Manchester Unitedin hyväksi yhdeksän vuoden ajan varapuheenjohtajana ja 16 vuoden ajan seuran palveluksessa.

– Odotamme nyt innolla, että Richard ja hänen johtoryhmänsä aloittavat uuden vaiheen seuran kehityksessä, ja meillä on kunnianhimoisia suunnitelmia Old Traffordiin tehtävistä investoinneista, sitoutumisemme vahvistamisesta kannattajiin ja jatkuvasta pyrkimyksestä tärkeimpään tavoitteeseemme – voittamiseen kentällä.

Manchester United

@ManUtd
ℹ️ We are pleased to announce that Richard Arnold will become Chief Executive Officer of the club, effective from 1 February.

#MUFC