Chelsea ja Tottenham ovat tuominneet yksissä tuumin Stamford Bridgellä keskiviikkona pelatussa Liigacupin välierässä kuuluneet homofobiset chantit. Laulut kantautuivat Tottenhamin kannattajien katsomonosasta.

– Seura on äärimmäisen pettynyt kannattajiemme katsomonosista kuuluneisiin homofobisiin chantteihin Stamford Bridgellä keskiviikkoiltana, Tottenhamin julkaisema tiedote alkoi.

– Teemme läheistä yhteistyötä LGBTQ+-faniryhmämme Proud Lilywhitesin kanssa luodaksemme vastaanottavaisen ja inklusiivisen ympäristön seuraamme ja esittelemme ylpeästi Progress-lippua stadionillamme ottelupäivinä.

– Kenenkään ei pitäisi kokea syrjintää seksuaalisen suuntautumisensa ja/tai sukupuoli-identiteettinsä vuoksi, ja kehottamme kannattajiemme olemaan käyttämättä tätä chanttia. Syrjinnälle ei ole sijaa Tottenham Hotspurissa.

Tottenham jakoi tiedotessaan myös puhelinnumeron, johon voi raportoida tekstiviestillä homofobisista huudoista Tottenham Hotspur-stadionilla. Muilla stadioneilla seura kannustaa kertomaan sellaisista lähimmälle järjestyksenvalvojalle tai toisen seuran vastaavaan numeroon.

Myös Chelsea tuomitsi homofobiset chantit jyrkästi.

– On häpeällistä, että sellaisia syrjiviä chantteja kuullaan stadioneilla edelleen, Chelsean edustaja kommentoi.

Useiden eri Twitter-lähteiden mukaan loukkaavat huudot olivat ilmeisesti ”Chelsea rent boys” -tyylisiä. Englannin jalkapalloliitto FA:n tasa-arvo-, monimuotoisuus ja inkluusiojohtaja Edleen John kommentoi termiä elokuussa näin:

[readmore from=homofobia]

– Tuomitsemme ehdottoman jyrkästi sanan ”rent boy” -käytön. Se on hyvin negatiivinen eikä luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Suoraan sanottuna se on vastenmielinen.

– Meidän täytyy ymmärtää, että ”rent boy” on samalla tasolla rasismin kanssa, John jatkoi.

Aiemmin tämän kauden aikana Chelsean pelaajiin kohdistui homofobisia chantteja Evertonin, Liverpoolin, Leedsin ja Watfordin fanien laulamina. Kaikki seurat tuomitsivat kannattajiensa toiminnan.

Chelsea voitti välierien avausosan maalein 2-0.

Lähde: The Athletic