Chelseaan hyökkäävä keskikenttäpelaaja Hakim Ziyech sanoo, että maajoukkueesta ulos jääminen ei kiinnosta häntä pätkääkään.

Ziyech, 28, on yksi Marokon nimekkäimmistä pelaajista, mutta häntä ei kutsuttu mukaan sunnuntaina alkavaan Afrikan mestaruusturnaukseen.

Siirtohuhuissa pyörinyttä Chelsea-taituria ei ole valittu A-maajoukkueeseen sitten viime kesäkuun. Marokon päävalmentaja Vahid Halilhodžić perusteli syyskuussa Ziyechin poissaoloa sillä, että tämä oli käyttäytynyt edellisellä maajoukkuekomennuksella asiattomasti.

– Hän saapui myöhässä ja kieltäytyi vielä sen jälkeen työskentelystä. Sen jälkeen ei ollut järkeä keskustella, sillä valmentajalle vastaus oli jo siinä. Minusta maajoukkue menee kaiken edelle.

[readmore from=Afrikan-mestaruusturnaus]

Halilhodžićin mukaan Ziyech väitti viime kesäkuussa ennen ystävyysottelua Ghanaa vastaan, että hän ei voi pelata loukkaantumisen takia. Hän tuli kuitenkin vaihdosta kentälle reiluksi 20 minuutiksi.

– Lääkintähenkilökunta tutki hänet monesti ja sanoi, että hän pystyy pelaamaan. Sitten hän kieltäytyi lämmittelemästä toisella jaksolla, koska hän pettyi jouduttuaan vaihtopenkille.

– Minulle tuollainen käytös on hyväksymätöntä. Maajoukkueen kanssa ei voi huijata. Täällä ollaan mukana joko sataprosenttisesti tai ei ollenkaan.

Ziyechiltä kysyttiin tilanteestaan maajoukkueessa keskiviikkona, kun Chelsea oli voittanut Tottenhyamin 2-0 liigacupin ensimmäisessä välierässä.

– Teen työtäni ja yritän tehdä parhaani, kommentoi Ziyech beIN SPORTSille.

– Kaikki muut asiat, jotka tapahtuvat jalkapallon ulkopuolella, eivät ole tällä hetkellä tärkeitä.

– Tässä vaiheessa minua ei suoraan sanottuna kiinnosta.