Pikkuhuuhkajien 20-vuotias kärkimies Terry Ablade on siirtynyt kevätkauden pituisella lainasopimuksella Englannin Ykkösliigan AFC Wimbledoniin. Lainapesti on Abladen uran ensimmäinen.

Ablade on pelannut Fulhamin organisaatiossa kesästä 2018 lähtien, muttei ole vielä suorittanut virallista debyyttiään Mökkiläisten edustusjoukkueessa. Alle 18-vuotiaiden ja alle 23-vuotiaiden joukkueissa hän on tehnyt yhteensä 19 maalia, joista kahdeksan tämän kauden 11 ottelussa.

Abladen sopimus Fulhamin kanssa umpeutuu ensi kesänä, joten jos kontrahtia ei jatketa, tulee hänestä kesällä vapaa agentti. Nyt onkin oiva paikka lyödä kunnon näytöt tiskiin. Varsinaisia aikuisten sarjaotteluja Ablade on pelannut viimeksi vuonna 2018, Kakkosessa pelanneessa FC Jazzissa.

Ablade on jo treenannut tämän viikon ajan Wimbledonin mukana. Hän on uuden joukkueensa jo lauantaina, kun Wimbledon kohtaa FA Cupin ottelussa Boreham Woodin.

Wimbledonista on tullut suomalaispelaajille varsin tuttu lainaseura. Marcus Forss haki vauhtia Wimbledonista syksyllä 2019, ollessaan silloin 20-vuotias, kuten Ablade nyt. Forss teki tuolloin Ykkösliigassa 11 maalia 18 ottelussa, ja osoitti Brentfordille maalintekotaitonsa aikuisten tasolla. Jaakko Oksanen puolestaan pelasi Wimbledonissa kauden 2020-2021.

AFC Wimbledon

@AFCWimbledon
✍️ 𝗖𝗢𝗠𝗘 𝗜𝗡 𝗡𝗨𝗠𝗕𝗘𝗥 𝟭𝟳!

AFC Wimbledon are delighted to announce the signing of Fulham forward Terry Ablade on loan until the end of the season.

More info on our new addition👇

#AFCW | #TerryTime

afcwimbledon.co.uk/news/2022/janu…
afcwimbledon.co.uk

Robbo makes first January move by signing Fulham striker

We are delighted to announce the signing of Fulham forward Terry Ablade on loan until the end of the season.