The Athleticin toimittaja David Ornsteinin ”postisäkkiä” avattiin perjantaina sivustolla, luottonimen vastaillessa hänelle esitettyihin lukijakysymyksiin.

Kahdenkin maalitykin nimi yhdistyy Ornsteinin mielessä jopa yllättävän vahvasti Valioliigaan.

– Uskoakseni Erling Braut Håland on Manchester Cityn ykköstavoite ensi kesänä. He ovat kiinnittämässä myös vasemman puolustajan, ja pelaajan keskikentän keskustaan.

Norjalaishyökkääjä on päivittäin otsikoissa, liitettynä vuorotellen jokaiseen suurseuraan. Ornstein uskoo Etihadin isäntien olevan kisassa vahvoilla.

– Kilpailu hänestä on kova, mutta uskon että hallitseva Valioliigan mestari tulee painostamaan lujaa Borussia Dortmundia. Cityllä on suunnitelmissa tapaamisia Hålandin edustajien kanssa sekä lähiviikoiksi, että tuleviksi kuukausiksi. Mikäli vahvimmaksi kilpailijaksi uskottu Real Madrid saa napattua Kylian Mbappén, ei Håland välttämättä halua siirtoa samaan osoitteeseen.

Vaihtoehtojakin Cityllä toki on.

– Mikäli Hålandin hankinta ei onnistu, he katselevat varmasti Alexander Isakin ja Dusan Vlahovcin suuntaan.

Edellä mainitut, tätä nykyä Real Sociedadia ja Fiorentinaa tahoillaan edustavat hyökkääjät on liitetty myös Arsenaliin.

– Arsenal haluaa olla markkinoilla aggressiivinen, ja hyödyntää avautuvat mahdollisuudet. Pierre-Emerick Aubameyangin tilanne näyttää synkältä, minkä lisäksi sekä Alexandre Lacazetten, että Eddie Nketiah’n sopimukset ovat päättymässä. Folarin Balogun taas on menossa lainalle Middlesbroughiin. Näistä syistä he haluavat Vlahovicin.

Serbialaishyökkääjän on sanottu haluavan pysyä mieluiten Italiassa, ja tämän tulevaksi osoitteeksi veikattu vähemmän yllättävästi Juventusta. Asiat voivat muuttua nopeasti.

– Tietojeni mukaan, mikäli Vlahovic vastoin odotuksia siirtyykin jo nyt, on Arsenal vahvoilla. Heidän uskotaan olevan kisan kärjessä valmiuksineen sekä siirtosummaan, että pelaajan palkkaan. Lisäksi kaupankäynnin välineenä ollaan valmiita käyttämään (Fiorentinassa lainalla pelaavaa) Lucas Torreiraa. Koska Vlahovicin sopimus päättyy vuonna 2023, eikä tämä ole uusimassa sitä, on seuran intresseissä varmasti rahastaa tällä vahvimmassa mahdollisessa välissä.