Vauhti alkoi kiihtyä maailman vanhimmassa jalkapallokilpailussa FA Cupissa, kun perjantai-iltana pelattiin ensimmäinen 3. kierroksen ottelu. Tälle kierrokselle mukaan tulevat Valioliigan ja Mestaruussarjan 44 joukkuetta aiemmilta kierroksilta jatkoon edenneiden 20 joukkueen seuraksi.

Ensimmäisenä paikkansa 32 parhaan joukkueen joukossa lunasti Manchester City, joka kaatoi vieraissa Swindonin maalein 4-1. Ottelun tähdeksi nousi 19-vuotias Cityn oma kasvatti Cole Palmer, joka on myös pelannut koko tähänastisen uransa Manchester Cityssä.

Palmer alusti ensin 14. minuutilla ottelun avausmaalin. Hän nousi rohkeasti ja hyvällä itseluottamuksella ja syötti pallon maalin edustalle Bernardo Silvalle, jolla oli helppo työ jatkaa se verkkoon. Varttitunti myöhemmin syntynyt 0-2-maali oli Cityn aggressiivisen prässin ja Swindonin hapuilevan puolustuksen yhteisvaikutusta. Pallonriisto 20 metrissä ja lopulta Gabriel Jesus sijoitti pallon maaliin.

Hieman ennen tunnin täyttymistä Ílkay Gündogan laukoi komean, muurin kiertäneen vapaapotkun tolpan kautta maaliin. Taululla komeili jo 0-3, ja peli vaikutti ratkenneen. Kolme minuuttia myöhemmin Gabriel Jesusille oli tilaisuus tehdä rangaistuspotkusta jo neljäs maali, mutta Swindon-vahti Lewis Ward torjui vedon.

78. minuutilla kotiyleisökin sai innostua oikein kunnolla, kun Harry McKirdy teki Kakkosliigan Swindonille hienon 1-3-kavennusmaalin. Neljä minuuttia myöhemmin pelin hahmo Cole Palmer mykisti kuitenkin jokaisen häikäisevän hienolla osumallaan – jonka hän ehdottomasti ansaitsi. Palmer laukoi vasurillaan pallon aivan takaylänurkkaan, ja tuuletti riemastuneesti.

Cole Palmer teki aiemmin maalin myös Mestarien liiga -debyytissään ja tänään siis FA Cupin ensiesiintymisessään. Liigacupissa hän debytoi jo viime kaudella ja maalasi tällä kaudella ”vasta” toisessa pelissään. Neljässä pelaamassaan valioliigaottelussa Palmer ei ole vielä maalia tehnyt.

Lauantaina FA Cupissa pelataan peräti 21 ottelua.

Emirates FA Cup

@EmiratesFACup
The left peg 😳

An FA Cup debut goal for Cole Palmer 🙌

#EmiratesFACup

Trey

@MCFC_Trey
Cole Palmer has scored on his UCL debut, Caraboa cup debut and now his Fa Cup debut. What a talent

Football Talent Scout - Jacek Kulig

@FTalentScout
Cole Palmer vs Swindon Town

1 goal
1 assist
43 passes
88% pass accuracy
4 key passes
1 big chance created
2 successful dribbles
1 tackle won
1 interception

This boy is really something special. Left foot made of gold. 🔵