Afrikan mestaruusturnaus käynnistyy sunnuntaina ja se huipentuu 6. helmikuuta pelattavaan loppuotteluun. Turnaus pelataan Kamerunissa.

Valioliiga on myös tänä vuonna vahvasti edustettuna turnauksessa. Ainoastaan Leeds, Norwich ja Tottenham ovat seuroja, joista siellä ei nähdä yhtään pelaajaa.

Turnauksen pelaaminen koronapandemian keskellä on aiheuttanut paljon keskustelua. Osa puolestaan on sitä mieltä, että turnaus ei saa riittävää arvostusta. Tästä ovat aiemmin puhuneet muun muassa Crystal Palacen manageri Patrick Vieira, Newcastlen puolustaja Sebastien Bassong sekä entinen Arsenalin pelaaja Ian Wright. Samaan kerhoon liittyi nyt myös William Troost-Ekong, Watfordin puolustaja ja Nigerian kapteeni tulevassa turnauksessa.

– Jos kyseessä olisivat EM-kisat tai joku muu arvoturnaus, en usko että tällaista keskustelua olisi. Se olisi järjetöntä, nigerialainen totesi Football Focusille.

– Ymmärrän tilanteen siinä mielessä, että meidän pitää jättää seuramme kesken kauden ja se on erilaista muihin arvoturnauksiin verrattuna. Mutta ihmiset ovat tienneet siitä jo kauan, että turnaus järjestetään tammikuussa, puolustaja jatkoi.

– Valitettavasti innostuneisuus ja arvostus turnausta kohtaan ovat kärsineet. Joskus ei ymmärretä, millainen turnaus on kyseessä. Se on samalla tasolla MM-kisojen, EM-kisojen tai Copa American kanssa. Monet loistavat valioliigapelaajat ovat afrikkalaisia. Heidän esiintymisensä maajoukkueissaan saa aikaan mielenkiintoisen turnauksen, Troost-Ekong päätti.

Lähde: BBC Sport