FA Cupin 3. kierros on maanantai-iltana pelattavaa Manchester United-Aston Villa -kamppailua vaille valmis. Burnley, Watford, Newcastle, Leeds ja Arsenal ovat jo saaneet valioliigaseuroista cupin hyvästellä, joten 32 joukkueen kierroksella nähdään enää 14 pääsarjaseuraa.

Seuraavalla, helmikuun alussa pelattavalla kierroksella nähdään kolme valioliigaseurojen keskinäistä mittelöä: Everton-Brentford, Tottenham-Brighton ja Wolves-Norwich. Toi sunnuntainen arvonta kuitenkin myös todellisia ”Daavid vs. Goljat” -mittelöitä, niistä merkittävimpänä ottelu Kidderminster Harriers-West Ham.

Vuonna 1886 perustettu Kidderminster Harriers on cupissa jatkavista joukkueista alimmalla sarjatasolla pelaava seura, sillä sen sarjaporras on pyramidissa vasta kuudes. Kidderminster pudotti kolmannella kierroksella jatkosta Mestaruussarjan Readingin.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Kidderminster Harriers 🦅

@khfcofficial
Just in case you didn't know...

Boreham Wood pelaa viidennellä sarjatasolla ja Hartlepool neljännellä sarjatasolla Kakkosliigassa. Kotipelinsä Harriers pelaa 6 444 katsojaa vetävällä Aggborough’lla, joten valioliigaseura West Hamin vierailu on sille varmasti merkittävän iso juttu.

Ainutlaatuinen tapahtuma ei siitä huolimatta ole kyseessä, sillä Kidderminster Harriers ja West Ham ovat kohdanneet FA Cupissa kerran aiemminkin, 28 vuotta sitten vuonna 1994. West Ham voitti tuolloisen mittelön niukasti maalein 1-0 ja eteni voiton turvin FA Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon.

Kidderminster pelasi tuolloinkin alasarjoissa. Se olisi noussut tuoksi kaudeksi Konferenssiliigaan (vastaa nykyisiä 5. ja 6. sarjatasoa), mutta sille ei myönnetty paikkaa sarjassa stadionin puutteellisen stadionturvallisuuden vuoksi. Siitä huolimatta se sai kohdata silloinkin Valioliigassa pelanneen West Hamin Aggborough’lla.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Mike Cooper

@MikeCooperRP

Nick Hatton

@nickmhatton
Excellent. Get the archives out! 👍👍👍
Here you go, Nick 😉 youtu.be/Pufluzoc6-Q

Arvonnan varmistuttua sunnuntai-iltana monien mielissä heräsi toive, että ottelu Kidderminster-West Ham päätyisi Englannissa televisioitavaksi otteluksi. Mahdollisuus tälle lieneekin suuri, mutta FA Cupin kolmannelle kierrokselle osallistuneet alasarjaseurat saivat pettyä.

Kaikki mukana olevat viidennen tai alempien sarjatasojen ”amatööriseurat” (sarjaorganisaatio EFL:n ulkopuoliset) tuohtuivat, kun yhdenkään sellaisen ottelu ei valikoitunut ITV:n ja BBC:n kuuden televisioidun ottelun joukkoon. TV-näkyvyys olisi seuroille kannattajineen iso juttu, mutta lisäksi ne saisivat myös aimo rahapotin TV-tuloista.

Kahdestatoista TV-otteluissa pelanneista joukkueista ainoastaan Manchester Cityn kohdannut Swindon oli pelaamalla tälle kierrokselle edennyt joukkue, kun kaikki muut 11 olivat 3. kierrokselta aloittaneita Valioliigan ja Mestaruussarjan joukkueita. Vitostason joukkueita pelasi kolmannella kierroksella kolme ja kuudennelta sarjatasolta vain Kidderminster.

– Meiltä riistettiin mahdollisuus näyttää maailmalle livenä, että altavastaaja voi haastaa tai lyödä vastustajansa, Kidderminster Harriersin puheenjohtaja Richard Lane kommentoi TV-yhtiöille harmistumistaan i newsille.

– He todella osoittivat, että heidän maailmassaan on kyse mainonnasta ja rahasta. Heitä kiinnostaa niissä yrityksissä se enemmän kuin aidot jalkapalloihmiset. Päätös oli keskisormen nosto meidän kaltaisillemme pikkuseuroille.

[readmore from=FA-Cup]

Jokainen TV-otteluissa pelaava seura saa TV-yhtiöiltä 85 000 punnan eli noin 102 000 euron korvauksen. Kidderminsterille summa olisi huomattavasti merkittävämpi kuin vaikkapa Manchester Unitedille tai Aston Villalle.

– Haluaisin näyttää TV-otteluista päättäville ihmisille, kuinka ammattimaisia me olemme, Richard Lane jatkoi.

– He eivät ymmärrä, ettemme me ole alkoholisteja, jotka treenaavat tunnin pari tiistaisin ja torstaisin, ja menevät sitten pubiin. On epätoivoista, etteivät ihmiset käsitä, millaisella budjetilla toimimme ja kuinka armottoman kovaa nämä pienipalkkaiset pelaajamme tekevät työtään.

matt maher

@mjmarr_star
Good to hear Football Focus will be at Kidderminster Harriers tomorrow. Still doesn't make up for TV overlooking their tie v Reading and denying the club an £85,000 windfall. Owner Richard Lane claims #harriers have been "forgotten". Hard to argue. expressandstar.com/sport/football…
expressandstar.com

Richard Lane: Kidderminster Harriers have been forgotten

Owner Richard Lane has accused broadcasters of ‘forgetting’ Kidderminster Harriers ahead of tomorrow’s FA Cup clash with Reading.