Englannin liigacupin kattojärjestö English Football League (EFL) ei aio tutkia Liverpoolin koronavirustartuntojen sumaa, joka johti Arsenalia vastaan pelattavan välierien ensimmäisen osan siirtämiseen, kertoo Evening Standard.

Arsenalin oli määrä isännöidä Liverpoolia viime torstaina välierien ensimmäisessä osaottelussa, mutta EFL siirsi ottelun myöhempään ajankohtaan Liverpoolin pyynnöstä. Nyt ensimmäinen osa pelataan tämän viikon torstaina Anfieldilla ja toinen osa ensi viikon torstaina Emirates Stadiumilla Lontoossa.

Athleticin mukaan osa EFL:n alaisista seuroista valitti kattojärjestölle sen päätöksestä siirtää välierä ja vaati EFL:ää tutkimaan, milloin Liverpool sai tietää positiivista testituloksistaan ja olisiko ensimmäinen osaottelu voitu sittenkin pelata alkuperäisen aikataulun mukaisesti.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp antoi viime sunnuntaina kommentin, joka herätti monien huomion.

– Meillä oli viime viikolla kunnon puhkeaminen, ja sitten kävi ilmi, että meillä oli paljon vääriä positiivisia tuloksia. Mutta säännöt ovat sellaiset kuin ne ovat, joten kaikki nämä pelaajat, jotka saivat väärän positiivisen tuloksen, eivät voineet pelata. Ainoa todellinen positiivinen tuli Trent Alexander-Arnoldilta ja kaikki muut olivat vääriä positiivisia, sanoi Klopp.

Liverpool testasi pelaajansa ja muut työntekijänsä antigeeni- sekä PCR-testeillä ennen ottelua ja ilmoitti ottelusiirtopyynnön johtuneen ”koronatapausten nopeasti kasvavasta määrästä”.

Ison-Britannian julkisen terveydenhuoltojärjestelmän tekemän analyysin mukaan antigeenitestien spesifisyys on vähintään 99,97 prosenttia, mikä tarkoittaa, että jokaista 10 000:ta tehtyä testiä kohden on todennäköisesti vähemmän kuin kolme väärää positiivista tulosta.

EFL on kuitenkin vakuuttunut siitä, että Liverpoolilla oli perustellut syyt ottelusiirron hakemiselle sitä tehdessään ja että seura toimitti kaikki tarvittavat todisteet, joten EFL vastustaa kaikkia pyyntöjä, jotka koskevat puhkeamisen olosuhteiden tutkimista.