Sky Sportsin asiantuntijan Alan Smithin mukaan Ralf Rangnickin saapuminen Manchester Unitedin peräsimeen ei ole parantanut joukkueen pelaamista – ainakaan huomattavasti.

Koronatilanne ja kiivas ottelutahti ovat hankaloittaneet Rangnickin alkutaivalta. Entinen huippupelaaja Smith sanoo, että Old Traffordin ympärillä leijuu edelleen paljon kysymysmerkkejä.

– Rangnickissa epäilyttää se, ettei hän ole toiminut päävalmentajana kovinkaan paljon viimeksi kuluneen kymmenen vuoden aikana. Hän ei ole ollut huippuseuran peräsimessä, joten monin tavoin hän saattaa edetä vielä hieman varovaisesti ja etsiä itseään Man Unitedin kaltaisessa seurassa, koska se on ehdottomasti isoin työtehtävä, joka hänellä on koskaan ollut, Smith toteaa.

[readmore from=Manchester-United]

Hänen mukaansa vielä ei ole selvillä, pystyykö Rangnick tosiaan kääntämään Unitedin kurssin.

– Toivona oli, että Rangnick vakauttaa kurssin, joukkue nappaa neljännen sijan liigassa ja sitten nimitetään uusi manageri, mutta tällä hetkellä asiat eivät aivan suju sillä tavalla, Smith sanoo.

– Luulen, että tilapäismanagerilla on vaikutus joihinkin pelaajiin, näiden asenteisiin ja esityksiin, kun nämä ottavat ohjeita vastaan joltakin, josta nämä tietävät, ettei hän ole siellä niin pitkään kuin nämä itse – ainakaan vaihtopenkillä. Hän saattaa siirtyä seurajohtoon, mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että sillä voi olla psykologinen vaikutus tiettyihin yksilöihin.

Smithin mukaan tilanne on kaukana ideaalista, jos Rangnick tosiaan jatkaa managerina enää noin neljän kuukauden ajan.