Valioliigassa 16. sijalla majaileva Everton tiedotti sunnuntaina, että se on antanut potkut managerilleen Rafael Benitezille. Espanjalaismanageri aloitti joukkueen päävalmentajana kesäkuussa, joten pesti jäi reilun puolen vuoden mittaiseksi.

Benitez julkaisi kotisivuillaan myöhään sunnuntaina tiedotteen potkuihin liittyen. Voit lukea sen kokonaisuudessaan tästä.

– Tiesimme, ettei siitä tulisi helppoa ja haaste olisi iso. Rakkauteni tätä kaupunkia, Merseysidea, ja sen ihmisiä kohtaan sai ottamaan tämän haasteen vastaan. Ensimmäisestä päivästä lähtien minä ja apulaiseni työskentelimme päättäväisesti ja omistautuneesti. Meidän ei pitänyt ainoastaan saada tuloksia aikaan kentällä, vaan myös voittaa ihmisten sydämet puolellemme, Benitez kirjoitti.

– Taloudellinen tilanne ja loukkaantumiset tekivät kuitenkin asioista entistä hankalampia. Olen vakuuttunut, että olisimme olleet parempia kunhan saamme loukkaantuneet pelaajat takaisin ja uudet hankinnat olisivat saapuneet, espanjalainen jatkoi.

– Tie menestykseen ei ole helppo ja valitettavasti nykyään jalkapallossa odotetaan tuloksia heti. Kärsivällisyyttä on yhä vähemmän ja vähemmän. Valitettavasti olosuhteet vaikuttivat tuloksiin ja tämän projektin jatkaminen oli mahdotonta. Haluan kuitenkin kiittää johtoporrasta, henkilökuntaa, pelaajia sekä kannattajia, Benitez päätti.