Everton on tarjonnut managerin pestiään Belgian maajoukkueen päävalmentajalle Roberto Martínezille, kertoo Athletic.

Toffees vahvisti sunnuntaina, että se on antanut kenkää Rafael Benítezille, joka ehti toimi joukkueen managerina viime kesästä lähtien. Benítezin viimeiseksi otteluksi jäi lauantain 1-2-tappio sarjajumbo Norwichia vastaan Valioliigassa, jossa Everton on parhaillaan 16. sijalla.

Espanjalainen Martínez, 48, valmensi Evertonia jo vuosina 2013-2016, minkä jälkeen hän siirtyi nykyiseen tehtäväänsä. Belgian peräsimessä Martínez on johdattanut joukkonsa MM-pronssille ja EM-kisojen puolivälieriin.

Athleticin mukaan Everton haluaisi ensisijaisesti, että Martínez palaa Goodison Parkille väliaikaisvalmentajan nimikkeellä.

Jos Martínezin paluu toteutuu, hän haluaa ottaa apuvalmentajansa, Valioliiga-legenda Thierry Henryn Belgian maajoukkueesta mukaan Evertoniin.

Martínez keskustelee parhaillaan Belgian jalkapalloliiton kanssa mahdollisesta paluusta Valioliigaan, mutta Athleticin mukaan Belgia ei haluaisi päästää hänestä irti edes väliaikaisesti.

Belgialla on tulevina kuukausina varsin vähän pelejä, mikä helpottaisi Martínez pallottelua kahden tehtävän välillä, mutta Belgian jalkapalloliitto haluaa, että espanjalaisluotsi keskittyy täysillä ensi talvena pelattavaan Qatarin MM-lopputurnaukseen. Yhteisymmärrykseen pääsemisessä voi siis kestää, jos sellaista ylipäätään syntyy.