Tottenhamin ja Arsenalin välinen odotettu Pohjois-Lontoon derby siirrettiin sunnuntailta tulevaisuuteen.

Gunners pyysi kamppailun siirtämistä, koska joukkueessa ei ollut tarpeeksi pelaajia. Valioliiga tähän myös myöntyi ja päätti ottelun siirtämisestä viime lauantaina.

Sarjan sääntöjen mukaan pelejä voi pyytää siirrettäväksi, jos koronavirus estää saamasta kasaan 13 kenttäpelaajaa ja yhtä maalivahtia.

Arsenalin tapauksessa kyse oli koronaviruksen, loukkaantumisten ja Afrikan mestaruusturnauksessa olevien pelaajien yhteisvaikutuksesta.

Spurs-manageri Antonio Conte kommentoi tiistaina ensimmäistä kertaa peruttua paikallisottelua.

– Mielestäni pelit pitäisi tällä hetkellä pelata aina, jos se on mahdollista. Meidän on pakko. Ei otteluja pitäisi siirtää loukkaantumisten tai maaotteluiden vuoksi.

– Meillä on isoja ongelmia koronaviruksen kanssa, mutta sen tulisi olla ainoa syy tässä tilanteessa kamppailujen perumiseen. Ainoa.

– Tämä on rehellisesti ensimmäinen kerta elämässäni, kun koen tällaisen päätöksen. Voin sanoa ehtineeni kokea aika paljon asioita jalkapallon parissa. Erittäin outo tilanne.

Conten mielestä Valioliigan tulisi harkita otteluohjelman keventämistä, jos se alkaa siirtämään pelejä loukkaantumisten takia.

– Pakko toistaa vielä, että tämä oli ensimmäinen kerta urallani, kun jokin liiga siirtää ottelun loukkaantumisten vuoksi. Todella ihmeellistä ja yllättävää.

Tottenham pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona, kun Leicester saapuu Pohjois-Lontooseen. Kamppailu alkaa kello 21.30 Suomen aikaa.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
🗣 "This is the first time in my life where a league has postponed games because of injuries."

Tottenham boss Antonio Conte has spoken for the first time since the North London derby postponement 👇

Lähde: BBC, Sky