Keskiviikkona näytti jo vahvasti siltä, että Leicester ottaa Valioliigassa täyden pistepotin Tottenhamia vastaan, mutta toisin kävi.

Kotikentällään pelannut Leicester johti ottelua 2-1, kun pelissä lähdettin toisen jakson viidennelle ja viimeiselle lisäminuutille. Lopputulos? Leicester 2, Tottenham 3.

Spurs saa kiittää sensaatiomaisesta nousustaan hollantilaishyökkääjä Steven Bergwijniä, joka tuli vaihdosta kentälle 79. minuutilla ja ratkaisi pelin kahdella maalillaan.

Ensimmäisen osumansa Bergwijn survoi sisään, kun pelikellossa oli 94 minuuttia ja 52 sekuntia. Leicester menetti pallon jo pian maalin jälkeisen aloituksen jälkeen ja Tottenham hyökkäsi nopeasti vastaan. Harry Kane pelasi pystypallon Bergwijnille, joka ohitti vielä maalivahti Kasper Schmeichelin ennen kuin ujutti pallon takanurkkaan. Leicesterin toppari Caglar Soyuncu ryntäsi maaliviivalle pelastamaan kotijoukkuetta, mutta peliväline lipui turkkilaispuolustajan selkäpuolelta sisään.

Tilastopalvelu Optan mukaan kyseessä on Valioliigan (1992-) historian myöhäisin nousu tappioasemasta voittoon.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

94:52 - Tottenham have beaten Leicester despite trailing after 94 minutes and 52 seconds, overtaking Manchester City 3-2 QPR in May 2012 (91:14) as the latest a team has been losing but gone on to win in a Premier League match. Incredible.

– Tämä oli fantastinen ottelu. Minusta pelasimme hyvin, me ansaitsimme tämän. Meillä oli paljon maalintekopaikkoja, ansaittu [voitto], kommentoi Bergwijn hymyillen Spurs TV:lle.

Hollantilaislaiturilta kysyttiin, uskoiko hän 2-2-tasoituksensa jälkeen, että kellossa olisi vielä aikaa yhdelle maalille.

– Tein 2-2-maalin, en tuulettanut, otin pallon ja halusin mennä tekemään 3-2-maalin. Ja se tapahtuikin!

Bergwijnin mukaan hänen mielessään ei liikkunut loppuhetken läpiajossa mitään muuta kuin onnistuminen.

– Se tuli luonnostaan. Näin tilan [Leicesterin linjan takana], kiersin heidät ja sitten oli osuttava maaliin.

– Näin hänen (Soyuncu) juoksevan etutolpalle, joten yritin laittaa pallon takanurkkaan.

– Tämä on joka pojan unelma – kääntää ottelu ympäri tällä tavalla. Olen iloinen.