Tottenhamin päävalmentaja Antonio Conte vakuuttaa, että keskiviikon suureksi sankariksi noussut laitahyökkääjä Steven Bergwijn on osa hänen suunnitelmiaan.

Bergwijn, 24, pääsi keskiviikkona vaihdosta kentälle 79. minuutilla, kun Tottenham oli Leicesterin vieraana 1-2-tappiolla Valioliigassa. Hollantilaislaituri iski kuitenkin lisäajan viimeisillä hetkillä kaksi osumaa lyhyen ajan sisällä ja johdatti Spursin sensaatiomaiseen 3-2-voittoon.

Ensimmäisen maaleistaan Bergwijn teki 95. minuutilla ja toisen vain 80 sekuntia myöhemmin. Lisäaikaa oli annettu viisi minuuttia.

Hollantilaishyökkääjä ei ole päässyt Conten alaisuudessa vielä yhdessäkään sarjaottelussa avauskentälliseen, mutta kun mukaan lasketaan liigacupin puolivälierä West Hamia vastaan, on Bergwijn ollut italialaisluotsin lyhyellä aikakaudella erittäin tehokas: Berwijn on pelannut Conten alaisuudessa 111 minuuttia iskien tuossa ajassa kolme maalia ja syöttäen yhden. Hän on siis keskimäärin tehnyt tai syöttänyt maalin noin 28 minuutin välein.

Bergwijnin tulevaisuus Tottenhamissa on ollut viime aikoina hämärän peitossa. Sky Sportsin mukaan Spurs hylkäsi hänestä 18 miljoonan euron tarjouksen Ajaxilta, ja Bergwijn on yhdistetty huhuissa myös Sevillaan sekä seuroihin Ranskassa ja Saksassa.

Conten mukaan Bergwijn on kuitenkin tyytyväinen Tottenhamissa, vaikka Hollannin maajoukkuepelaaja ei ole ollut hänen papereissaan avauksen pelaaja.

– Kun joku on aiemmin kysynyt minulta Steven Bergwijnistä, olen ollut hyvin selväsanainen. Sanoin, että minulle hän on tärkeä pelaaja, koska meillä ei ole joukkueessamme montaa luovaa pelaajaa, sanaili Conte keskiviikkona.

– Hän on erittäin hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa, hän on hyvä ohittamaan puolustajia. Hän voi pelata hyökkääjänä, hän voi pelata kymppipaikalla, ja meille, minulle, hän on tärkeä pelaaja. Meidän on yritettävä parantaa, tulla vahvemmaksi, ei menettää pelaajia ja heikentyä.

– Steven on pelaaja, joka voi hyvässä fyysisessä kunnossa – ja hänellä on hyvä kunto – aloittaa pelejä tai hän voi tulla vaihdosta kentälle ja muuttaa peliä. Minulle hän on tärkeä pelaaja. Tiedätte hyvin, että pelaajan on oltava onnellinen ja uskon, että hän on onnellinen jäädessään tänne.