Valioliigan sarjajumbo Burnley on voittanut kauden 18 sarjaottelustaan vain yhden, ja kamppailee tiukasti sarjapaikastaan. Tavoitetta ei varsinaisesti auttanut, että kärkimies Chris Wood myytiin tammikuun siirtoikkunassa Newcastleen – joskin kunnollista 30 miljoonan euron korvausta vastaan.

Nyt näyttää siltä, että uusiseelantilaiselle löytyy korvaaja Saksasta. Saksalaislehdet Sport1 ja Bild kertovat, että Burnley on päässyt bundesliigaseura Wolfsburgin kanssa sopuun hollantilaishyökkääjä Wout Weghorstin siirrosta. 197-senttinen Weghorst on solmimassa Burnleyn kanssa vuoteen 2025 ulottuvan sopimuksen.

Burnleyn kerrotaan maksavan 29-vuotiaasta hollantilaisesta noin 14 miljoonan euron siirtokorvauksen. Summa nousee kahdella miljoonalla, jos Burnley säilyttää sarjapaikkansa Valioliigassa. Wolfsburg tekee siten Weghorstilla voittoa, sillä se maksoi hyökkääjästä AZ Alkmaarilla 10,5 miljoonan euron siirtokorvauksen vuonna 2018.

Hollannin maajoukkueessakin pelaava Weghorst on tehnyt Wolfsburgille tällä kaudella kuusi maalia 18 bundesliigaottelussa. Kaikkiaan 118 bundesliigapelissä on syntynyt 59 maalia, eli keskimäärin maali joka toisessa pelissä.

[readmore from=Burnley]

Wolfsburg on Weghorstin siirtoon jo hyvin valmistautunut, sillä sunnuntaina varmistui, että 33-vuotias Max Kruse palaa seuraan Union Berlinistä. Lisäksi myös 22-vuotias Jonas Wind on siirtymässä seuraan FC Kööpenhaminasta, joten korvaajia kärkeen on tulossa jopa tuplaten.

Wolfsburg maksoi Max Krusesta tiettävästi noin viiden miljoonan euron korvauksen. Krusen siirtoa voi pitää Bundesliigan siirtoikkunan suurimpana yllätyksenä. Krusen sopimus Union Berlinin kanssa oli voimassa enää ensi kesään, mutta siitä huolimatta miehen lähtö oli seuralle pettymys. Union Berlinin johto kuitenkin totesi tiedotteessa, ettei halunnut pitää Krusea riveissään ”vasten omaa tahtoaan”.

Lähde: Transfermarkt