Tottenhamissa pinnalle noussut keskikenttäpelaaja Dele Alli siirtyi maanantaina pysyvästi Evertonin riveihin.

37 kertaa Englannin A-maajoukkueen paidassa esiintynyt Alli oli Spursissa jäänyt pahasti sivuosaan. Peliaika oli kortilla, vaikka 25-vuotias oli aikanaan todellinen superlupaus.

Alli uskoo uuteen tulemiseen Toffees-paidassa.

– Odotan innolla, että pääsen auttamaan joukkuetta ja tekemään töitä Frank Lampardin kanssa, Alli hekumoi seuran tiedotteessa.

Lampardin pesti Evertonin uutena managerina varmistui myös maanantaina. Tämä oli myös keskikenttäpelaajan kannalta tärkeä yksityiskohta.

– Meillä oli muutamat todella hyvät keskustelut (Lampardin kanssa) jo. Hän oli pelaaja, jota ihailin koko tämän uran ajan. Mahtavaa päästä tekemään hommia hänen kanssaan. Voimme saavuttaa varmasti suuria asioita yhdessä.

– Haluan vain olla onnellinen pelatessani jalkapalloa. Lampardin alaisuudessa ja Evertonin mahtavien pelaajien kanssa tämä varmasti on myös mahdollista. Haluan päästä näyttämään kannattajille, mihin pystyn parhaimmillani!

Englantilaismanagerilla uskotaan olleen merkittävä rooli myös keskikenttäpelaajan siirron taustalla. Lampard halusi juuri Allin Evertoniin.

Tuore Toffees-manageri Lampard hehkutti Allia jo vuonna 2017 päätettyään mittavan peliuransa.

– Erityinen pelaaja. Alli on parempi kuin minä olin 20-vuotiaana. Siitä ei ole epäilystäkään! Hän on kuin piilokärki ajoittain, Lampard kehui.

– Monien mielestä Eden Hazard on sarjan paras pelaaja, mutta mielestäni Dele Alli ei ole kovinkaan kaukana hänestä.

Muutaman viime vuoden esityksillä Allin aura jalkapallomaailmassa on kenties menettänyt hivenen hohtoaan. Lampard tuntuu yhä uskovan ihailemaansa ja edelleen varsin nuoreen pelaajaan.

Saako kaksikko Evertonissa hienoja asioita aikaan? Mahdollista se ainakin on.

Lähteet: Everton, Mirror