Liverpool ei rellestänyt tammikuun siirtomarkkinoilla, mutta teki silti yhden ikkunan suurimmista yksittäisistä hankinnoista.

Porton 25-vuotias kolumbialaislaituri Luis Díaz liittyi Jürgen Kloppin miehistöön 45 miljoonan euron siirtokorvauksella.

Viaplayn jalkapallostudiossa hankintaa kehuttiin vuolaasti. Mika Kottilan mukaan Liverpool sai vihdoin kaipaamaansa laadullista leveyttä, jonka saralla Manchester City on ollut selvästi edellä.

– Loistava hankinta. Tämä hankinta tuo sitä laajuutta. Jos siellä on Mané (Sadio) tai Salah (Mohamed) ollut poissa, niin se on näkynyt.

– Nyt sinne tuli huikea vasemman kaistan pelaaja. Eli Manélle suora korvaaja, joka varmasti voi pelata toisellakin pelipaikalla.

Tottenham oli aluksi Díazin perässä. Manageri Antonio Contelle kolumbialainen oli yksi siirtoikkunan ikävistä takaiskuista, joita pohjoislontoolaset useammista hankinnoistaan huolimatta kokivat.

Keith Armstrong sanoi Viaplayn lähetyksessä, että hänen mielestään kyse on paljolti myös seurojen toimintakulttuureista.

Hän vertasi Liverpoolin Díaz-hankintaa yli 20 vuotta sitten tapahtuneeseen.

Manchester Unitedin legendaarinen manageri Sir Alex Ferguson oli kiinnostunut PSV Eindhovenin kärkipelaajasta Ruud van Nistelrooysta.

Tämän polvessa havaittiin hollantilaisseuran ilmoittamaa pahempi vaurio. Siirto kariutui ja lopulta van Nistelrooy kuntoutti jalkaansa liki vuoden.

[readmore from=luis-diaz]

Ferguson matkusti tuolloin seuraamaan hollantilaisen kuntoutusta ja kertoi haluavansa hänet edelleen Unitediin. Tuo ele teki kärkipelaajaan vaikutuksen ja tämä siirtyi vuoden viiveellä Manchesteriin.

Armstrongin mukaan Jürgen Kloppin suora yhteydenotto Díaziin oli toimintakulttuuriltaan samanlainen. Pieni asia, joka saa pelaajan kokemaan, että seura todella haluaa hänet.

Tottenhamin kohdallla Viaplayn asiantuntija näki, että Daniel Levyn ja seurajohdon kontaktit pelaajien agentteihin eivät toimi samalla teholla.

Managerit eivät itsenäisesti hanki pelaajia, mutta heidän osallistamisensa voi tehdä ihmeitä.

Lähde: Viaplay