Tiistain Viaplayn jalkapallostudiossa käytiin läpi tammikuun siirtoikkunan tapahtumia. Asiantuntijat Mika Kottila ja Keith Armstrong ottivat kantaa muun muassa Christian Eriksenin paluuseen Valioliigaan.

Kesällä dramaattisen sydämenpysähdyksen kokenut tanskalainen allekirjoitti kuuden kuukauden sopimuksen Brentfordin kanssa.

Kottilan mielestä siirto oli mahtava asia useammasta aspektista.

– Kyllä todellakin. Se mitä kesällä tapahtui, on koskettanut ihmisiä ympäri maailmaa. Tämä on fantastinen asia koko jalkapallomaailmalle. Ennen kaikkea meille Valioliigan ystäville.

Sarjanousija Brentford tuskin olisi ollut Eriksenin osoite ilman kesän tapahtumia. Samaa mieltä oli myös Kottila.

– Ei, vaikka se onkin Valioliigan tanskalaisjoukkue. Tiedetään kuitenkin hänen tasonsa. Eriksenin tavoitteena on MM-kisat Tanskan paidassa. Mielenkiintoista nähdä, että missä hän pelaa seuraavaksi.

Spekulointia ja ajatuksia herättää myös Eriksenin terveys. Onko ensimmäisenä Valioliigassa tahdistimen kanssa pelaavan tanskalaisen tilanteessa edelleen riskinsä?

– Se on todella mielenkiintoinen kysymys. Italiassa on selvät säännöt tällaisten tapausten suhteen. Silti kaikki on tehty lääketieteellisesti hänen kuntonsa varmistamiseksi. Kaikki, mitä voi tehdä, on tehty. Lähtökohdat ovat mielestäni erinomaiset, sanoi Armstrong.

Brentford-siirtoa puoltaa Kottilan mielestä myös seura itsessään. Tuttu valmentaja Eriksenin kotimaasta ja joukkue, jossa keskikenttäpelaaja pystyy ilman suurempia paineita hakea parasta teräänsä.

Lähde: Viaplay