Chelsean lainapelaaja Saúl Ñíguez uskoo tietävänsä syyn, miksi Eden Hazard on ollut La Ligassa kuin varjo itsestään.

Chelseassa loistanut Hazard, 31, siirtyi Real Madridiin kesällä 2019 hulppealla 115 miljoonalla eurolla. Hazard oli lähtiessään yksi Valioliigan, ja koko maailman parhaimmista pelaajista, mutta Espanjassa hän on flopannut pahasti.

Belgian maajoukkuetähdellä on käynnissä kolmas kausi Real Madridissa. Hän on pelannut Los Blancosissa tähän mennessä yhteensä 61 ottelua ja tehnyt niissä tehot 6+10. Vertailun vuoksi mainittakoon, että viimeisellä Chelsea-kaudellaan Hazard teki 52 otteluun 21 maalia ja antoi 17 maalisyöttöä.

Saúl uskoo, että suurin syy Hazardin floppaamiseen johtuu Valioliigan ja La Ligan pelityylieroista.

– La Ligassa peli on paljon taktisempaa, kun taas Valioliigassa se on fyysisempää ja hieman hullumpaa. Valioliigassa peleissä juostaan edes takaisin ja ottelu on vähemmän kontrollissa. Se on kannattajille viihdyttävämpää. Valioliigassa voi tehdä asioita, joita et voi tehdä La Ligassa, Saúl kertoo Chelsean verkkosivuilla.

– Puhuin ystävieni kanssa hiljattain Eden Hazardista. Chelseassa hän oli helposti yksi maailman parhaista pelaajista ja sitten hän meni La Ligaan, jossa hän on ollut ongelmissa, koska peli on täysin erilaista. Valioliigassa Hazard pääsi haastamaan vastustajia 1v1- tai 2v1 -tilanteissa, mutta La Ligassa sellaisia tilaisuuksia ei tule ja ne puolustetaan pois.

Usein puhutaan siitä, että ulkomaisilla pelaajilla vie aikaa sopeutua Valioliigaan. Saúl väittää, että La Ligaan sopeutuminen on vielä Valioliigaakin haastavampaa.

– Mielestäni on hieman helpompi sopeutua La Ligasta Valioliigaan kuin Valioliigasta La Ligaan, Atléticosta Chelseaan täksi kaudeksi lainattu Saúl lisää.