Ykkösliigassa pelaava Sunderland on tarjonnut managerin pestiään Valioliiga-legenda Roy Keanelle, kertoo Telegraph.

Lehden mukaan Sunderland on ehdottanut irlantilaiselle Keanelle, 50, loppukauden mittaista sopimusta, joka sisältäisi jatko-option. Osapuolten neuvottelut sujuivat tiettävästi hyvin, mutta Keane pyysi seuralta aikaa punnita vaihtoehtojaan.

Keane luotsasi Sunderlandia jo vuosina 2006-2008. Hän johdatti debyyttikaudellaan seuran takaisin Valioliigaan, mutta erosi tehtävästä joulukuussa 2008 joukkueen ollessa pääsarjassa 18:na. Lehtitietojen mukaan Keanen ankara valmennustyyli ei ollut kaikkien pelaajien mieleen. Myöhemmin hän kertoi Irish Timesin haastattelussa, että näkemyserot seuran osaomistajan Ellis Shortin kanssa sekä kiristyneet välit puheenjohtaja Niall Quinniin vaikuttivat hänen päätökseensä lähteä Sunderlandista.

Vuosina 2009-2011 Keane toimi Ipswich Townin managerina, ja hän on ollut apuvalmentajana Irlannin maajoukkueessa, Aston Villassa ja Nottinhgam Forestissa, mutta päävalmentajana häntä ei ole nähty yli kymmeneen vuoteen.

Keane on viime vuosina toiminut suosittuna asiantuntijana Sky Sportsin ja ITV:n jalkapallolähetyksissä. Hänen pitääkin nyt pohtia, onko hän valmis jättämään rahakkaat tv-sopimuksensa ja siirtymään takaisin täysipäiväiseen valmentamiseen.

Sunderland antoi viime kuun lopussa kenkää managerilleen Lee Johnsonille joukkueen hävittyä Boltonille 0-6, mutta Sunderland on sarjataulukossa kolmantena.