Tottenhamin keskikenttäpelaaja Tanguy Ndombélé on taustoittanut, miksi hän lähti tammikuun siirtoikkunassa seurasta lainalle.

Ndombélé, 25, siirtyi Spursiin kesällä 2019 Lyonista 60 miljoonalla, Tottenhamin seurahistorian ennätyssummalla. Hän ei ole kuitenkaan vastannut hintalappunsa tuomiin odotuksiin, eikä hän ole kyennyt vakiinnuttamaan paikkaansa avauksessa yhdenkään valmentajan alaisuudessa.

Viime kuussa Ndombélé suuntasi loppukauden mittaisella lainasopimuksella takaisin Lyoniin, jolla on diilissä osto-optio mukana.

Lyonin lehdistötilaisuudessa Ndombélé sanoi, että hän ottaa vastuun epäonnistumisestaan Tottenhamissa, mutta hän lisäsi myös, että valmentajaruletista ei ollut apua hänen sopeutumisessaan.

Tottenhamissa häntä ovat valmentaneet lyhyen ajan sisällä Mauricio Pochettino, José Mourinho, Ryan Mason, Nuno Espírito Santo ja Antonio Conte. Ndombélé ei ole kuitenkaan heittänyt pyyhettä kehään Tottenhamin suhteen.

– Minulla on ollut Tottenhamissa viisi valmentajaa kahden ja puolen vuoden aikana, kommentoi Ndombélé Eurosportin mukaan.

– Se ei ole heidän vikansa, mutta minulla oli hieman vaikeaa Tottenhamissa. Halusin jotain muuta.

– Tunnen Lyonin, joten se on sopeutumisen kannalta parempi. Minulla on kolme ja puoli kuukautta aikaa ennen kauden päättymistä, ja Lyon ei ole huono vaihtoehto minulle.

– Lähdin etuovesta, ja on riski tulla takaisin. Otin sen riskin.

– Mielestäni olen parempi pelaaja kuin lähtiessäni. Opin Englannissa, vaikka se ei mennytkään hyvin. Olen parempi pelaaja fyysisesti ja henkisesti.

– Otin riskin, että tahraan imagoni täällä tulemalla takaisin. Olen valmis siihen riskiin.

– Lyon ei ole minulle helpoin vaihtoehto. Ei ole helppoa tulla takaisin kolmeksi ja puoleksi kuukaudeksi.

– Mutta olen yhä Tottenhamin pelaaja. Saatan pelata siellä ensi kaudella.

Ndombélén ja Tottenhamin sopimus on voimassa kesään 2025 asti. Hän on pelannut lontoolaisseurassa kaikkiaan 91 ottelua.