Everton on palkannut Valioliiga-legenda Ashley Colen osaksi uutta valmennusryhmäänsä.

Cole, 41, ja Evertonin uusi manageri Frank Lampard pelasivat aikanaan yli 350 ottelua yhdessä Chelseassa ja Englannin maajoukkueessa. Heidän lisäkseen Toffeesin valmennusryhmän täydentävät Joe Edwards, Paul Clement, Chris Jones, Duncan Ferguson ja Alan Kelly.

Aiemmin Cole on toiminut valmennustehtävissä Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa ja Chelsean akatemiassa.

– Olen iloinen saadessani Ashleyn mukaan taustatiimiini. Kaikki tietävät hänen loistavan pelaajauransa ja sen, mitä hän on saavuttanut jalkapallon parissa, kommentoi Lampard Evertonin sivuilla.

– Hän tuo mukanaan runsaasti intoa, pelikokemusta ja on erittäin hyvä nuori valmentaja, joka tuo lisää voimaa valmennusryhmäämme.

– Olin innoissani, kun Frank pyysi minua Evertoniin. Tämä on loistava tilaisuus fantastisen seuran kanssa, ja tulen tänne tekemään kovasti töitä ja yritän auttaa tuomaan menestystä Evertonille, kommentoi Cole.

– Mahdollisuus yhdistää voimamme Frankin kanssa oli myös yksi iso houkutin. Hän on erinomainen manageri ja johtaja. Meillä on muiden työntekijöiden kanssa kaikki valmiina siihen, mitä haluamme saavuttaa yhdessä.

Everton on 20 ottelun jälkeen Valioliigassa 16:na, neljän pisteen päässä putoamisviivasta. Se kohtaa lauantaina Brentfordin FA Cupin neljännellä kierroksella ja pelaa tiistaina Newcastlen vieraana Valioliigassa.

Everton

@Everton
Everton can confirm the appointment of Ashley Cole as First-Team Coach.

#EFC 🔵