Liverpool peittosi sunnuntaina FA Cupin ottelussaan Cardiff Cityn lukemin 3-1. Varsinkin avausjaksolla Anfieldin kotiyleisö pääsi seuraamaan omiensa täyttä hallintaa.

Kummankin joukkueen kokoonpanoissa oli paljon muutoksia edellisiin sarjapeleihin verrattuna. Myös Cardifin manageri Steve Morison palkitsi useamman nuoren pelaajan ja päästi heidät Anfieldilla avaukseen.

Hallinnasta huolimatta avausnelivitosella ei vielä maaleja nähty.

Toisella jaksolla Diogo Jota avasi lopulta maalihanat. Kamppailua oli tässä kohtaa takana 53 minuuttia. Portugalilaishyökkääjä puski upeasti Trent Alexander-Arnoldin lähettämän sivuuvapaapotkun verkkoon.

Vain varttia myöhemmin Takumi Minamino iski käytännössä pelin pakettiin. Tammikuun tuore jättihankinta Luis Díaz teki vahvan esityön japanilaisen maaliin.

Kolumbialaiselta komeaa työskentelyä aivan päätyrajan tuntumassa ja syöttö takaviistoon. Jota ei vielä palloon vielä osunut, mutta Minamino osui.

Seuraavaksi Anfieldilla nähtiinkin upea yksittäinen tapahtuma. Vasta 18-vuotias huippulupaus Harvey Elliott loukkaantui pahasti syyskuussa. Nyt kuukausien sairasloman jälkeen englantilaislaituri palasi tositoimiin.

18-vuotias mies tarvitsi vain 18 minuuttia maalintekoon. Komea haltuunotto boxissa ja pallo tyylillä etukulmaan. Vapautunut tuuletus kertoi oleellisen. Nuori mies oli onnensa kukkuloilla ja myös päävalmentaja Jürgen Kloppia hymyilytti.

Hetkeä myöhemmin hymyä ei niin paljon enää riittänyt. Cardiff kavensi pelin komealla hyökkäyksellä. James Milner menetti pallon keskialueella ja vieraat pääsivät iskemään kolmen pelaajan voimin vastaan. Rubin Colwill ampui pallon lopulta kauniisti verkkoon.

Kamppailu pysyi kuitenkin kotijoukkueen kontrollissa, mutta saksalaisluotsillle huolta aiheutti tuoreen hankinnan Díazin tilanne. Tämä piti tuskainesa polveaan nurmen pinnassa.

Kloppin kasvoilla näkyi selvästi huoli, mutta tilanteesta selvittiin säikähdyksellä. Liverpool jatkoi 16 parhaan joukkoon odotetusti.