Liverpool-legenda Jamie Carragherin mukaan Egypti teki suuren virheen, kun se ei laittanut Mohamed Salahia vetämään aiemmin Afrikan mestaruusturnauksen ratkaiseessa rangaistuspotkukilpailussa.

Senegal ja Salahin joukkuekaveri Sadio Mané juhlivat sunnuntaina Afrikan mestaruutta kaadettuaan Egyptin kilpailun finaalissa.

Ottelu oli varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen tasalukemissa 0-0, joten voittaja selvitettiin pilkuilla, jotka Senegal vei nimiinsä maalein 4-2. Salah ei päässyt vetämään rangaistuspotkukilpailussa ollenkaan, sillä peli ratkesi jo, kun Mané toimitti Senegalin viidentenä vetäjänä potkunsa sisään.

Salah on tällä kaudella vetänyt Liverpoolissa viisi pilkkua, joista kolme on mennyt sisään. Transfermarkt-sivuston mukaan hän on vetänyt koko urallaan 29 pilkkua, joista 24 on päätynyt maaliin.

– Tämän takia parhaan rangaistuspotkujen vetäjän ei pitäisi koskaan vetää viidentenä. Se on hulluutta, että Mo Salah ei vedä rangaistuspotkua Egyptin paidassa finaalin rangaistuspotkukilpailussa. Näin kävi myös [Cristiano] Ronaldolle vuosia sitten Portugalin ja Espanjan välisessä ottelussa, kommentoi Carragher Twitterissä.

Eräs Carragherin seuraajista kysyi häneltä, oliko Steven Gerrardin vai Xabi Alonson määrä vetää Liverpoolin viides pilkku vuonna 2005, kun joukkue kaatoi AC Milanin Mestarien liigan finaalissa rangaistuspotkukilpailussa. Liverpoolin viidettä vetäjää ei lopulta tarvittu, koska rangaistuspotkukilpailu ratkesi jo sitä ennen.

– Stevie oli viidennen pilkun vetäjä, mutta hän ei ollut virallinen pilkkujen vetäjämme silloin! Rafa (Benítez, manageri) valitsi hänet viimeiseksi vetäjäksi, koska hänestä tuntui, että hän kestäisi paineet parhaiten, vastasi Carragher.

Jamie Carragher

@Carra23
That is why your best penalty taker should never go fifth. Mo Salah not taking a penalty for Egypt in a shootout in a final is madness. Also happened to Ronaldo years ago for Portugal v Spain. #AFCON2021 #SENEGY