Arsenalin hyökkääjän Gabriel Martinellin erikoinen punainen kortti puhutti torstai-illan Wolverhampton-ottelun jälkeen.

Martinelli lensi suihkuun toisella puoliajalla saatuaan kaksi keltaista korttia muutaman sekunnin sisällä. Ensin mies tönäisi Daniel Podencea sivurajan tuntumassa, ja tuomari Michael Oliverin annettua pelin jatkua hyötynäkökohdan turvin hän rikkoi Chiquinhoa, jolle Podencen heittämä pallo tuli.

Oliver katsoi, että molemmat rikkeet olivat varoituksen arvoisia.

– En ole koskaan nähnyt tuollaista. Olen ollut maassa 18 vuoden ajan enkä ole koskaan nähnyt mitään sellaista, Arsenalin luotsi Mikel Arteta sanoi BBC:n haastattelussa.

Tykkimiesten entinen toppari Martin Keown katsoi tilanteen olleen jokseenkin epäoikeudenmukainen Martinellin kannalta, koska tämä ei tiennyt saavansa ensimmäisestä tilanteesta keltaisen kortin.

– Päätös oli sääntöjen mukainen, mutta mielestäni se oli pikkumaista tuomarilta. Siinä on kyse moraalista. Se ei tunnu urheiluhenkiseltä, asiantuntijana toiminut Keown tuumi BT Sportilla.

Hänen mielestään peli olisi pitänyt panna poikki jo ensimmäisen rikkeen jälkeen. Toisaalta Oliver ei tietenkään voinut tietää, että Martinelli syyllistyisi heti toiseen rikkeeseen.

Vajaamiehinen Arsenal piti pintansa ja nappasi arvokkaan 1–0-vierasvoiton.