Liverpoolin ja Manchester Cityn entinen keskikenttäpelaaja Dietmar Hamann arvioi, että pelkästään Cristiano Ronaldon läsnäololla saattaa olla negatiivinen vaikutus joihinkin Manchester Unitedin pelaajiin.

United ei ole päässyt toivottuun lentoon uuden luotsin Ralf Rangnickin alaisuudessa, ja brittimediassa on vihjattu, ettei 37-vuotias Ronaldo ole alkuunkaan tyytyväinen joukkueen pelaamiseen.

Pitkin kautta on spekuloitu sillä, että Unitedin nuoret hyökkääjät eivät uskaltaisi edes laukoa joissakin tilanteissa, koska pelkäävät vaativan portugalilaispelaajan reaktiota, jos laukaus epäonnistuu.

Hamann sanoo Metron haastattelussa, ettei tämän hetkinen ympäristö auta yhtään esimerkiksi Jadon Sanchoa, joka hankittiin seuraan viime kesänä.
– Mielestäni tässä Unitedin joukkueessa on identiteetti, joka tekee pelaajalle siihen mukaan tulemisen vaikeaksi. Ronaldon ympärillä on kysymysmerkkejä ja siinä, onko hän haitaksi joukkueelle ja pelkäävätkö ihmiset itse asiassa häntä, Hamann pohtii.
– Se ei näytä hyvältä työskentely-ympäristöltä, ja uudelle pelaajalle ei ole koskaan helppoa tehdä hyviä suorituksia heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Hänen (Sancho) pitäisi tuntea Valioliiga kasvettuaan Manchester Cityn akatemiassa, mutta olen yllättynyt siitä, kuinka paljon vaikeuksia hänellä on tähän asti ollut.
Toisaalta Hamann tunnustaa, että samoin voisi sanoa monesta muustakin Unitedin pelaajasta.
– Se ei näytä joukkueelta, joka pitää yhtä. Managerin on yritettävä tulla sisään ja ratkaista se.