Seamus Coleman viimeisteli ensimmäisen maalinsa lähes kolmeen vuoteen, kun Everton otti toisen kotivoittonsa Frank Lampardin alaisuudessa. Leeds kaatui kotinurmella murskaavalla 3-0-erolla.

Everton-kapteeni Coleman oli viimeksi onnistunut maalinteossa toukokuussa 2019 Burnleya vastaan.

Seamus Coleman has scored a Premier League goal for the first time since May 2019 against Burnley.

The Frank Lampard effect. 😅

Toffeesiin tammikuun siirtoikkunan viimeisenä päivänä Tottenhamista saapunut Dele Alli sai ensimmäiset minuuttinsa seurassa. Tähtihankinta korvasi Dominic Calvert-Lewinin vaihdosta 72. peliminuutilla.

Tammikuun toinen keskikentän hankinta Manchester Unitedista lainattu Donny van de Beek pelasi täydet minuutit.

Everton aloitti ottelussa maalinteon avauskympin täytyttyä. Leeds-puolustus onnistui peittämään Richarlisonin liukuyrityksen, mutta kapteeni Seamus Coleman puski irtopallon verkkoihin.

Vielä ennen ensimmäisen jakson puoliväliä kotijoukkueen etumatka tuplaantui kulmatilanteesta. Maalintekijänä oli jälleen toppari, ja Michael Keane puski 2-0-osuman Anthony Gordonin keskityksestä.

Leedsin hyökkääjistä Rodrigolla oli avausjaksolla kaksi huippupaikkaa maalintekoon, mutta molemmat laukaukset kaaren takaa kopsahtivat ylärimaan.

Everton onnistui vielä kerran maalinteossa toisella puoliskolla. 78. minuutilla Gordon viimeisteli vielä viimeisen iskun vieraiden iltapäivään ja naulasi loppulukemiksi 3-0 isäntien hyväksi.

Everton kasvatti voitolla eron putoamisviivaan viiteen pisteeseen. Viimeisellä putoajan paikalla oleva Norwich on pelannut yhden ottelun enemmän ennen illan kamppailua Manchester Cityä vastaan.

Christian Eriksen esiteltiin Brentfordin kotiyleisölle

Brentfordin Community Stadiumilla vieraili auringonpaisteessa naapuri Crystal Palace. Ennen ottelua tammikuun suurhankinta Christian Eriksen esiteltiin raikuvien suosionosoitusten säestämänä uudelle kotilyleisölleen (LUE LISÄÄ!).

Vartin kohdalla Eaglesin Marc Guehi osui palloon kädellään omassa boksissa. 21-vuotiasta itseään oli kuitenkin rikottu ennen osumaa, eikä VAR-tarkastelun jälkeenkään syytä rangaistuspotkuun nähty.

Viimeistään edellisen tapauksen aiheuttaman tauon jälkeen Palace otti ottelun kokonaiskuvan hallintaansa. Tästä huolimatta ottelun alun paras maalipaikka nähtiin 27. minuutilla vieraiden päädyssä, kun Sergi Canos syötti Bryan Mbeumon läpi. Vicente Guaitan hyvä vastaantulo piti lukemat nollissa. Lähes heti tämän jälkeen Joel Ward pelasti Palacen takaiskulta katkollaan maalin edessä.

Puolen tunnin kohdalla vieraille tarjottiin maalia, kun Odsonne Edouard syötti Jordan Ayewn paikkaan etukulmasta. Ghanalaisen veto kuitenkin selkeästi tolpan ulkopuolelle.

Maalinteko ei kerta kaikkiaan tuntunut onnistuvan kummaltakaan joukkueelta. Isäntien toppari Pontus Janssonin nimi nousi esiin jatkuvasti, pelaajan itsensä noustessa kerta kerran perään niin vieraitten kulmapotku- kuin muissakin keskitystilanteissa korkeimmalle.

Neljän minuutin lisäaikakaan ei tuonut tulosta suuntaan tai toiseen – pisteet jaettiin tasan.

Brighton vankisti asemia kymmenen kärjessä

Vicarage Roadilla Brighton onnistui ryöväämään pisteet Watfordilta. Lokit hakivat voiton nollapelillä 2-0-numeroin.

Vierailla maalinteossa onnistuivat Neal Maupay ja Adam Webster. Brighton on Valioliigan sarjataulukossa yhdeksäntenä.

Watfordin osalta matkaa sarjapaikan säilyttämiseen on jo kahdeksan pistettä.