Tottenham-ikoni Hugo Lloris paljastaa tennislegenda Pete Samprasin inspiroineen hänen jalkapallouraansa. Maailman rankingin entinen ykkösnimi antoi 35-vuotiaalle ranskalaiselle vaikutteita ryhtyä maalivahdiksi.

Lloris on pelannut vuosikymmenen ajan Tottenhamissa siirryttyään seuraan kesällä 2012 Lyonista. Juuri kesään 2024 saakka ulottuvan jatkosopimuksen solmineen legendan vyöltä löytyy lähes 400 ottelua seurassa.

Ollessaan 13-vuotias Lloris aloitti harrastamaan tennistä, joka vastasi lajina maalivahdin ominaisuusvaatimuksia.

– Olin suuri Pete Sampras -fani ja ihailin hänen syöttöjään sekä kykyjä hyökätä volleysta verkolta, Lloris kertoi The Timesin haastattelussa.

– Pidän paljon siitä lajista, mutta olen laittanut kaiken aikani jalkapalloon. Perheen ja lasten tultua kuvaan olen vetäytynyt lajista, mutta yritän edelleen pelata sitä lomilla.

– Jalkapallossa ja tenniksessä on maalivahdin liikkeiden, reaktioiden ja pallon lukemisen osalta paljon samankaltaisuuksia. Peliä on pystyttävä lukemaan hyvin ja aina on löydyttävä ymmärrys edessä olevista tapahtumista, vaikka ne olisivat toisella puolen kenttää.

– Maalivahdilla on myös suuri vastuu joukkueestaan maalia puolustaessa. Sinä tiedät yhden virheen voivan tehdä joukkueelle suurta vauriota. Tennispelaajalla se on sama juttu. Jokainen piste voi olla ratkaiseva. Tämä on tärkeä henkinen aspekti.