Neljässä ottelussa peräkkäin ilman voittoa jäänyt Leicester oli sunnuntaina lähellä päästä pitkästä aikaa voiton makuun. Orastava voitto vaihtui kuitenkin aivan lopussa 2-2-tasapeliksi West Hamia vastaan.

Ottelun avausmaalin viimeisteli näyttävän pystysyötön saanut 25-vuotias Jarrod Bowen, kun pelattiin pelin kymmenettä minuuttia. Maali oli huippuvireiselle hyökkääjälle seitsemäs viimeiseen seitsemään otteluun. Kukaan muu pelaaja ei ole tehnyt vuoden 2022 valioliigaotteluissa yhtä montaa maalia kuin Bowen (5).

Tasoihin Leicester nousi 45. minuutilla. Keskityspallo osui West Hamin puolustaja Aaron Cresswellin sivulle ojennettuun käsivarteen, ja Michael Oliver vei epäröimättä pallon pilkulle. Tilanne oli tällä kertaa niin selvä, ettei edes VAR-tarkistusta tarvittu.

Pallon taakse asettui Youri Tielemans, joka upotti laukauksensa vetäjästä katsottuna vasempaan alanurkkaan. Maalivahti Lukasz Fabianski oli hyvin mukana, muttei aivan yltänyt palloon.

Leicesterin johtomaali näki päivänvalon 57. minuutilla. Harvey Barnes keskitti ja Ricardo Pereira jatkoi pallon päällään upeasti verkkoon. Maali oli portugalilaiselle laitapuolustajalle ensimmäinen sarjaotteluissa sitten koronapandemian alkamisen. Edellinenkin syntyi kotikentällä West Hamia vastaan, tammikuussa 2020.

Play Squawka Selector for Free

@Squawka_Live
◉ 22nd Jan 2020: Ricardo Pereira scores at home to West Ham

Goes 753 days without a league goal ….

◉ 13th Feb 2022: Ricardo Pereira scores at home to West Ham

Mohamed Said Benrahman 85. minuutin laukaus suuntautui kohti Kasper Schmeichelia ja oli helppo pallo tanskalaisen kopattavaksi. Se oli tuolloin koko ottelun ensimmäinen tilastoitu torjunta, ja ainoaksi myös jäi.

Schmeichelin torjuntaa olisi kaivattu myös lisäajan ensiminuutilla, kun West Ham nousi tasoihin. Jarrod Bowen antoi kulmapotkun, jonka Craig Dawson jatkoi olkapäällään maaliin. Tilanne tarkistettiin vielä VAR-kopissa käsivirheen varalta, mutta maali jäi voimaan.

West Ham on ollut tällä kaudella erittäin vahva erikoistilanteissa, ja Leicester puolestaan hyvin kehno. Dawsonin maali oli jo yhdestoista Leicesterin päästämä kulmapotkumaali tällä kaudella Valioliigassa. Tunnelmat joukkueessa lienevät matalalla, sillä Leicester on menettänyt viimeisissä neljässä ottelussa yhteensä seitsemän pistettä johtoasemassa oltuaan.

Opta Analyst

@OptaAnalyst
Leicester City 2-2 West Ham: A league-high 11 goals conceded from corners this season & now seven points dropped from winning positions in their last four Premier League games for Leicester.

West Ham jatkaa Valioliigassa edelleen neljäntenä, mutta takana väijyvät Manchester United, Arsenal ja Wolves. Kaikki niistä ovat pelanneet myös West Hamia vähemmän otteluita. Leicesterin osana vaikuttaa olevan tällä kaudella keskikastin harmaus.