Valioliigan iltapäiväotteluiden lopputulokset:

Burnley-Liverpool 0-1
Tottenham-Wolverhampton 0-2
Newcastle – Aston Villa 1-0

Antonio Conten tappioton Spurs-putki muisto vain

Kello 16 Suomen aikaa sunnuntaina alkaneiden valioliigaotteluiden maalihanat avasi seitsemännellä peliminuutilla Wolverhamptonin Raúl Jiménez, joka latasi reboundin boksista Tottenham-maalin yläkulmaan.

18. minuutilla tuli lisää lunta Spurs-tupaan, Leander Dendonckerin muuttaessa tilanteeksi 0-2. Belgialainen oli Jiménezin tapaan valppaana rebound-tilanteessa. Tottenhamin puolustuspäässä oli suoranainen kaaos meneillään, ja myös kokenut maalivahti Hugo Lloris suorastaan tarjoili palloa vieraille.

Jo ennen puolen tunnin rajapyykkiä Antonio Conte sai näkemästään tarpeeksi, ja vaihtoi sisiään jo avauksessa olleen Rodrigo Bentancurin lisäksi toisenkin Juventus-tulokkaan, Dejan Kulusevskin – ulos Ryan Sessegnon.

Tottenham on hävinnyt viimeisistä kuudesta ottelustaan neljä, ja sen maaliero Valioliigassa painui pakkasen puolelle. Wolverhampton ohitti joukkueen sarjataulukossa.

Liverpool pysyy tahdissaan

Turf Moorilla isäntäjoukkue Burnley oli, sarjataulukkoa ajatellen melko odotetusti, pahasti vierailija Liverpoolin vietävänä ottelun alun.

20. minuutin kohdalla tilastoihin ei kuitenkaan oltu kirjattu vierasjoukkueen maalia, ja sellaisten kohteeseen suuntautuneet yrityksetkin merkittiin Claretsille 2-0.

Avausjakson näkyvin pelaaja oli herkeämättä kentällä säpinää aiheuttanut kotijoukkueen tammikuun hankinta Wout Weghorst. Päivän sana, rebound, koitui kuitenkin isäntien turmaksi viittä minuuttia ennen taukoa – Fabinho niittasi Liverpoolin johtoon oman vetonsa kimmokkeesta.

Tilanne säilyi ennallaan, ja isäntien iltapäivä synkkeni Weghorstin jouduttua jättämään kentän loukkaantuneena 75. minuutilla.

Jürgen Kloppin punaiset ovat päivän ottelunsa jälkeen kärkijoukkue Man Citystä yhdeksän pisteen päässä, edelleen ottelun vähemmän pelanneina.

Newcastlen nousu jatkuu

Newcastlen Joe Willock kaatui vanhan joukkuetoverinsa Calum Chambersin jalkaan Villa-boksin rajalla. Erotuomari Craig Pawson viittoi ensin pilkun suuntaan, mutta VAR-tarkastelu osoitti rikkeen tapahtuneen laatikon ulkopuolella, tuomio muuttui vapaapotkuksi. Kieran Trippier puhkoi erikoistilanteesta vieraiden muurin, upottaen vetonsa keskelle maalia – kimmoke Emiliano Buendian jalasta auttoi Magpies-asiaa tilanteessa reilusti.

Avausjakson lisäajalla John McGinnin kaukolaukaus muutti puolestaan suuntaa Newcastle-puolustuksesta; täysin pihalla tilanteesta ollut Martin Dubravka sai huokaista syvään helpotuksesta, pallon lentäessä tolpan ulkopuolelle.

Jakson viime hetkillä vieraiden maalivahti Emiliano Martínez aiheutti kommunikoinnin puuttella hätää omilleen. Argentiinalainen syöksyi vastaan rangaistusalueen rajalle, päätyen iskemään samaan palloon Tyrone Mingsin kansa. Irtopallo painui kuitenkin ulos päädystä.

Isäntien puolustuspää meni kesken ottelu melkoiseen remonttiin. Avauspuolikaan lisäajalla Javier Manquillo nilkutti kentältä, ja vain pari minuttia tauon jälkeen saman kohtalon koki maalintekijä Trippier.

Ollie Watkins puski vieraat tasoihin 61. minuutilla, melkoisen flipperin jälkeen. Hyökkääjä oli kuitenkin tilanteessa paitsioasemassa, maali hylättiin tarkastuksen jälkeen.

Harakoiden sijoitus säilyi voitosta huolimatta ennallaan; 17. Joukkue on pelannut ottelun vähemmän kuin 18. sijalla, punaisella edelleen oleva Norwich, jolla on nyt kasassa neljä pistettä Newcastlea vähemmän.