Manchester City rikkoi Sporting Lissabonia vastaan Mestarien liigan ennätyksen, johtamalla ottelua jo puoliajalla neljällä maalilla.

4 - @ManCity are the first team in #UCL history to lead an away game by 4+ goals at half-time in the knockout stages of the competition. Rout. #SPOMCI

Ensimmäinen pitkähkö tauko otteluun saatiin jo ennen 10 minuutin täyttymistä, kun City teki maalin. Avustava erotuomari nosti lippunsa paitsion merkiksi, mutta VAR-tarkastelu osoitti Kevin De Bruynen välttäneen ansan. Maalintekijänä keskeltä tyhjiin tulikuuma Riyad Mahrez.

Riyad Mahrez has scored as many goals in seven #UCL games in this season (6) as his previous three campaigns combined.

Mahrez moving mad. #UCL

B/R Football

@brfootball
Nine goals and four assists in his last nine games for Man City.

Riyad Mahrez 🔥

Entisenä Benfica-pelaajana valtavat vihellykset ottelun alusta päälleen saanut Bernardo Silva pamautti vieraat kahden maalin johtoon 18. minuutilla. Kulmapotkun jälkeen pallo ajautui vasemmalta nousseelle 27-vuotiaalle, joka pommitti sen etuyläkulmaan yläriman kautta.

Pian puolen tunnin jälkeen tilanne oli jo 0-3. Mahrez kynäili rauhassa boksin kulmalta pallon muutamankin Sporting-pakin ohi luukulle juosseelle Phil Fodenille – läheltä sisään.

Silva ehti juhlia jo hattutemppua, puskettuaan pallon 50. minuutilla etukulmasta sisään – tämä tilanne kuitenkin todettiin paitsioksi.

Hyväksytty 0-5 -maali syntyi Raheem Sterlingin uskomattoman hienolla kierteisellä vedolla boksin kaarelta oikeaan ylänurkkaan.