Liverpool voitti Internazionalen keskiviikkona vieraskentällä 2-0 Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti, mutta ensimmäinen tontti aukesi Interille, kun Lautaro Martínez laukoi kierteisen kudin rangaistusalueen tuntumasta. Argentiinalaiskärjen veto meni noin metrin maalista ohi.

Vajaan vartin kohdalla Liverpool oli iskeä osuman, kun Andrew Robertsonin vapaapotku tavoitti takatolpalta Sadio Manén, joka yritti puskien viimeistellä vastakkaiseen kulmaan, mutta yritys karkasi niukasti maalin yli.

Hetkeä myöhemmin Interin Hakan Çalhanoğlu täräytti pallon ylärimaan toisessa päädyssä.

Valtaosa maalintekoyrityksistä nähtiin avausjaksolla Interin päädyssä, mutta kumpikaan joukkue ei laukonut avausjaksolla kertaakaan kohti maalia.

Liverpool teki ensimmäisen vaihtonsa tauolla. Diogo Jota teki tilaa Roberto Firminolle.

Inter aloitti jälkimmäisen puolikkaan räväkästi ja oli siirtyä 53. minuutilla johtoon. Martínez odotti takatolpalla vapaana Ivan Perišićin syöttöä, mutta kroatialaislaiturin keskitys karkasi ratkaisevasti liian eteen.

Tunnin tienoilla Liverpool teki triplavaihdon. Sadio Mané, Harvey Elliott ja Fabinho saivat väistää Luis Díazin, Jordan Hendersonin ja Naby Keïtan tieltä.

Kotijoukkue heilutti verkkoa heti perään, kun Edin Džeko viimeisteli läpiajonsa päätteeksi alakulmaan, mutta bosnialaiskärki oli Liverpoolin onneksi paitsiossa, joten maalia ei hyväksytty.

Toinen jakso kulki pitkälti Interin komennossa, mutta Liverpool siirtyi 75. minuutilla johtoon. Robertsonin kulmapotku tuli etualueelle Firminolle, joka sai päällään hiuksenhienon osuman palloon, joka jatkoi matkaansa takanurkkaan. Inter-vahti Samir Handanovič syöksyi pelivälineen perään, mutta pusku oli yksinkertaisesti liian tarkka.

Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Liverpool tuplasi johtonsa. Virgil van Dijk voitti pääpallon rangaistusalueella, ja kuula tuli Mohamed Salahille, joka täräytti pallon kimmokkeen kautta sisään.

Liverpool isännöi Interiä toisessa osaottelussa 8. maaliskuuta.