PFA, eli Professional Footballers’ Association on ottanut kantaa viime aikoina kovalla kädellä yleistyneisiin järjestyshäiriöihin brittifutiksen ympärillä. Järjestö vaatii kentälle juosseille kannattajille elinikäisiä porttikieltoja.

– En keksi mitään syytä, miksi kentälle pelaajan kimppuun ryntäävän kannattajan pitäisi enää koskaan päästä stadionille, PFA:n puheenjohtaja John Mousinho sanoo BBC:n mukaan.

Leicesterin katsomonosasta juoksi Nottingamissa kannattaja lyömään kotijoukkueen maalia juhlinutta pelaajaa nyrkillä aiemmin tässä kuussa. Hiljattain myös Rortherhamin kannattajat juoksivat kentälle, Accringtonin Harry Pellin kimppuun tämän ollessa ampumassa rankkaria.

– Kyse on tietoisesta valinnasta. Seuraamusten täytyy olla niin mittavia, että ihmiset päättävät olla tekemättä tällaista, Mousinho, joka itse pelaa Ykkösliigan Oxford Unitedissa topparina lisää.

– Pelaajien liiton näkökulmasta, kun kannattaja syöksyy kentälle, on selvää että pelaajien reaktio on itsensä suojeleminen. Ohjeistus on pysyä tilanteista syrjässä. Mutta kun nämä ihmiset juoksevat kohti, ei voi tietää haluavatko he selfien vai puukottaa.

Kentille on juostu aina, mutta nyt mukaan on tullut selkeä väkivaltainen tarkoitus.

– Tähän ei olla puututtu kunnolla, koska aiemmin on lähinnä ollut kyse siitä, miten monta järjestyshenkilöä juoksija pystyy harhauttamaan ennen kiinni jäämistään. Nyt mukaan on tullut väkivalta, mikä on todella huolestuttavaa.