Newcastlen laitapuolustaja Matt Targett sanoo yllättyneensä, kun hänen entinen seuransa Aston Villa hankki Ranskan maajoukkuepakki Lucas Dignen Evertonista.

Villa pulitti viime kuussa Toffeesille 30 miljoonaa euroa 28-vuotiaasta Dignestä. Targett, 26, tippui heti ranskalaisen siirron myötä vaihtopenkille, teki omat johtopäätöksensä ja siirtyi loppukauden mittaisella lainadiilillä Magpiesin riveihin.

– Se oli vaikea päätös, koska viime kaudella olin pitkälti ainoa vasen laitapakki, kommentoi Targett Talksportille.

– Tiesin, että seura halusi hankkia vasemman laitapuolustajan ja olin aika yllättynyt, kun he hankkivat Lucas Dignen kaltaisen pelaajan.

– Tietty hän oli saatavilla ja seuran oli tehtävä, mitä sen oli tehtävä, mutta sitä oli aika vaikea hyväksyä, kun he hankkivat tuollaisen pelaajan.

– Mutta minä kunnioitan sitä täysin, jos seura haluaa mennä tuohon suuntaan. Olen 26-vuotias, en halua istua penkillä.

– Kun myöhemmin ajattelen uraani, haluan, että olen pelannut mahdollisimman monta Valioliiga-ottelua, joten se oli luultavasti yksi syistä, miksi lähdin pois.

Targett siirtyi Aston Villaan kesällä 2019 Southamptonista 15,5 miljoonalla eurolla, ja hän on tähän mennessä pelannut birminghamiläisseurassa 89 ottelua. Villan ja Targettin sopimus on voimassa kesään 2025 saakka.