Manchester City on lähettänyt varoituksen Chilen viidenneksi korkeimmalla sarjaportaalla pelaavalle Santiago Citylle, koska seurojen logoissa on silmiinpistäviä yhtäläisyyksiä, kertoo Daily Mail.

Santiago Cityä syytetään yleisön hämmentämisestä markkinoinnilla, joka antaa ymmärtää, että seura on osa Manchester Cityn emoyhtiötä City Football Groupia. Emoyhtiön alla pelaavat Man Cityn lisäksi myös muun muassa australialainen Melbourne City ja yhdysvaltalainen New York City.

Manchester City toimitti tammikuun lopussa yhdeksänsivuisen asiakirjan Santiago Citylle teollis- ja tekijänoikeuksiin erikoistuneiden asianajajien välityksellä. Man Cityn mukaan Santiago City on syyllistynyt tavaramerkin ja tunnusomaisen mallin luvattomaan käyttöön.

Chileen toimitetuissa asiakirjoissa viitattiin myös vastaperustetun Santiago Cityn lehdistötiedotteeseen, jossa mainittiin, että seuran nimi otettiin käyttöön ”suorana pyrkimyksenä jäljitellä Man Cityä” ja muita City Football Groupin joukkueita.

Manchester City painotti Santiago Citylle lähetetyssä kirjeessä, ettei CFG:n listalle ole lisätty yhtään chileläistä joukkuetta, minkä Santiagon asianajaja on myöntänyt.

Santiago Cityn verkkosivut ovat kirjoitushetkellä poissa käytöstä, mutta joukkue on tällä viikolla twiitannut 1700 seuraajalleen treenikuvia, joissa seuran logo on selvästi näkyvissä. Santiagon asianajaja kertoi El Deportivolle, että seura hakee riitaan sovintoratkaisua.

Santiago Cityn ja Manchester Cityn logot vierekkäin.