Nigerian maajoukkuehyökkääjä Odion Ighalo on äärimmäisen ylpeä lainapestistään Manchester Unitedissa.

Ighalo, 32, pääsi ensimmäisenä nigerialaisena edustamaan Unitedia, kun hän pelasi seurassa lainalla vuosina 2020-21. Hän esiintyi manchesteriläisten paidassa 23 ottelussa tehden niissä yhteensä viisi maalia ja syöttäen yhden.

Nykyisin saudiarabialaista Al Hilalia edustava Ighalo oli Manchester Unitedin kannattaja jo lapsena, ja hän otti jopa palkanalennuksen toteuttaakseen unelmasiirtonsa.

– Tulevaisuudessaan ihminen tarvitsee jotain, mitä hän voi näyttää lapsilleen. Minä olen puhunut lapsilleni Manchester Unitedista, siitä kokemuksesta, kertoi Ighalo ESPN:n haastattelussa.

– Lähdin Old Traffordilta ylpeänä ja pää pystyssä, koska se oli unelmajoukkueeni, eikä kaikkien unelma toteudu. Minun unelmani toteutui, joten olen kiitollinen siitä joka päivä elämässäni.

– Ne ovat suuria saavutuksia minulle, kun sain olla ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa nigerialainen, joka on pelannut siellä. Ja pärjäsinkin hyvin, joten olen iloinen siitä.

– Old Traffordin ilmapiiri on erilainen. Se on iso seura. Jos seuraa ei tunne sisältä, ei voi tietää, kuinka suuri seura se on. Se on massiivinen, massiivinen, massiivinen seura.

– En kadu yhtään, en sitten alkuunkaan aikaani Manchester Unitedissa. Se on edelleen suosikkijoukkueeni tähän päivään asti ja aion tukea sitä kuolemaani asti. Jopa silloin, kun heillä on vaikeaa, aion silti tukea heitä.

Ighalo on edustanut Englannissa myös Watfordia vuosina 2014-2017. Manchester Unitedista lähdettyään hänellä oli mahdollisuus jatkaa uraansa West Hamissa tai Werst Bromwichissa, mutta nigerialaiskärki kieltäytyi kummankin tarjouksesta. Ighalo ei ole kuitenkaan sulkenut mielestään mahdollisuutta palata Valioliigaan.

– Valioliiga on maailman paras sarja, ja jos saisin mahdollisuuden palata sinne, tarttuisin tilaisuuteen molemmin käsin.

– Mutta tällä hetkellä olen tyytyväinen siihen, missä olen ja odotan innolla sitä, että saan pelata viikosta toiseen. Jos Valioliigasta aukeaa uusi mahdollisuus, niin tutkin sitä ja jos se on hyvä minulle, niin miksi ei?