Valioliiga-legenda Rio Ferdinand oli erittäin vaikuttunut Liverpoolin topparikaksikon, Virgil van Dijkin ja Ibrahima Konatén, esityksestä keskiviikkona Mestarien liigassa.

Liverpool haki Italiasta 2-0-voiton Interistä neljännesvälierien avausosassa. Vierasjoukkue oli ajoittain kovan paineen alla, mutta van Dijk, Konaté ja kumppanit pitivät huolen, että punapaitojen maali pysyi koskemattomana.

Konaté siirtyi Liverpooliin viime kesänä RB Leipzigista, ja hänestä on muodostunut jonkinlainen onnenkalu uudelle seuralleen. Ranskalaistoppari on nimittäin pelannut Liverpoolissa 15 ottelua, muttei ole hävinnyt niistä yhtäkään. Interin kukistus keskiviikkona oli Konatén 12. voitto Liverpoolin paidassa.

– Uskon, että 2-0-tulos mairittelee heitä ehkä hieman. Mutta tässä vaiheessa Mestarien liigaa hyvä puolustuspelaaminen on joukkueiden peruskallio, ja se piti tänään paikkansa Liverpoolin osalta, kommentoi Ferdinand BT Sportin studiossa.

– Heidän topparinsa olivat huikeita, ja niin oli Fabinhokin. Tällaisissa peleissä on kestettävä myrskyjä.

– He olivat pitkiä jaksoja paineen alla, mutta heillä on kokemusta peleistä selviytymisestä ja tarvitsemiensa tilaisuuksien odottamisesta.

Ferdinand piti koko Liverpoolin joukkueen taistelutahdosta.

– Jokainen ottelu ei voi olla täyden kympin suoritus. Peleissä tulee hetkiä, jolloin pitää kärsiä ja olla vaikeuksissa, ja niistä on päästävä yli.

– Siinä on kyse luonteesta, ja näillä pelaajilla sitä riittää.