Liverpool kasvatti lauantaina voittoputkensa seitsemän ottelun mittaiseksi, kun joukkue kaatoi kotikentällään Norwichin 3-1-lukemin.

Maalittomalla avausjaksolla Liverpool oli sangen vaisu, eikä saanut luotua painetta Norwichin päätyyn. Isäntien paras paikka siunaantui Kostas Tsimikasille, joka laukoi lähietäisyydeltä pallon yli tyhjänä ammottaneesta Norwich-maalista.

Heti toisen jakson alussa Norwich siirtyi yllätysjohtoon onnenkantamoisella. Milot Rashican laukaus muutti suuntaa Joël Matipista ja Alisson ei voinut kuin katseellaan seurata pallon liitoa maaliverkkojen perukoille.

Norwichin jättiyllätys kuivui kuitenkin kokoon viimeisen puolituntisen aikana. Liverpoolin avausmaalista vastasi Sadio Mané, jonka upea saksipotkumaali nosti isännät tasoihin.

Eikä mennyt aikaakaan, kun oli Mohamed Salah’n vuoro onnistua maalinteossa. Liverpoolin maalivahti Alisson osoitti pelisilmäänsä ja avasi pitkän avauksen egyptiläistaiturille, joka taituroi Norwich-puolustuksen estelyistä huolimatta pallon maaliin. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Loppulukemat 3-1:een laukoi Liverpoolin suurhankinta Luis Díaz, jolle maali oli ensimmäinen uudessa seurassaan.

Voiton myötä Liverpool nousi kuuden pisteen päähän sarjakärki Manchester Citystä, kun vielä 13 ottelukierrosta on pelaamatta. Norwichin ahdinko putoamisviivan alapuolella sen sijaan kasvoi, sillä kaikki pahimmat kilpakumppanit kerryttivät lauantain kierroksella pistetiliään.

Valioliigan kello 17 alkaneiden otteluiden lopputulokset:

Arsenal – Brentford 2-1
Aston Villa – Watford 0-1
Brighton – Burnley 0-3
Crystal Palace – Chelsea 0-1
Liverpool – Norwich 3-1
Southampton – Everton 2-0