Liverpoolin jälkeen Valioliigan viiden ottelun kuntopuntarin toiseksi paras joukkue kohentelee asemiaan sarjataulukossa kierros kierroksen jälkeen. Wolves on voittanut vuoden 2022 kuudesta sarjaottelustaan viisi, kun sunnuntaina kaatui Leicester maalein 2-1.

Johtoon Wolves siirtyi ensimmäisen kerran 9. peliminuutilla, kun Rúben Neves ampui rangaistusalueen takaa numeroiksi 1-0. Neves on tehnyt tasan puolet 14 valioliigamaalistaan alueen ulkopuolelta. Leicester nousi kuitenkin avausjakson lopulla tasoihin Ademola Lookmanin maalilla.

Ottelu eteni 67. minuutille, kun Wolves siirtyi jälleen johtoon. Pallo ajautui Daniel Podencelle, joka laukoi rangaistusalueen takaa tarkasti tolpan juureen ottelun voittomaalin.

Wolves have scored two goals from outside the box in a Premier League game for the first time since they were promoted:

⚽️ Neves
⚽️ Podence

Two excellent finishes.

Enempää maaleja ei enää nähty, vaan Wolves-kannattajat saivat jälleen kerran tuulettaa voittoa. Ison kiitoksen pisteistään se saa osoittaa maalivahti José Salle, joka torjui pelissä kaikkiaan viisi kertaa, viimeisen kerran komeasti 94. minuutille. Leicester-vahti Kasper Schmeichel torjui vain yhden kerran. Pallonhallinta ottelussa oli selvästi vierailla, mutta Wolves oli tehokkaampi ja otti voiton.

Wolves on nyt sarjassa seitsemäntenä. Kuudentena oleva Arsenal on sitä kaksi pistettä edellä ja neljäntenä oleva Manchester United kuusi pistettä edellä. Joukkueiden ottelumäärät vaihtelevat kuitenkin suuresti koronasiirtojen vuoksi. Arsenal on pelannut ottelun Wolvesia vähemmän, mutta Manchester United ja viidentenä Arsenalin kanssa tasapisteissä oleva West Ham kaksi ottelua enemmän.

Ensi viikko onkin Wolvesin loppukauden kannalta jättimäinen viikko, sillä se kohtaa torstaina vieraissa Arsenalin ja sunnuntaina West Hamin. Kahdelta Lontoon-reissulta kunnon pistesaalis, niin loppukaudella on mahdollisuudet vaikka mihin.

Wolvesista poiketen Leicesterin asema sarjan keskikastissa on niin tanakka, että sille uhkaa tulla vielä suhteellisen panokseton loppukausi.