Tavanomaista ei valioliigapelien pelaaminen Mestarien liiga -iltoina ole. Tänä talvena ja etenkin marras-joulukuussa Valioliigassa koettiin kuitenkin niin paljon koronatartunnoista ja -karanteeneista johtuvia ottelusiirtoja, että viime kauden tapaan tälläkin kaudella päätettiin tehdä poikkeus. Niinpä keskiviikon ohjelmassa oli kolme Valioliigan rästiottelua Mestarien liigan ohessa.

Liverpoolin operaatio ”Sarjakärjen takaa-ajo” jatkui keskiviikkona hyvin. Reds nuiji Anfieldilla Leedsin tylysti maalein 6-0 ja nousi vain kolmen pisteen päähän Manchester Citystä.

Avausjakson karkumatkaa helpottivat kaksi rangaistuspotkua, joista Mohamed Salah upotti molemmat maaliin. Egyptiläisen puoliaika oli huipputehokas, sillä hän myös alusti Joël Matipin tekemän 2-0-maalin. Kuten tilastot osoittavat, oli avausjakso Liverpoolin täydellistä ylivoimaa – sanan varsinaisessa merkityksessä.

Corners: 1-0

Leeds teki tauolla tuplavaihdon. Vaikka peli oli näennäisesti tasaisempi, ei vierasjoukkue minkäänlaista kiriä aikaiseksi saanut. Sen sijaan Sadio Mané kasvatti johtoa 80. minuutin maalillaan vielä 4-0:aan. Aivan lopussa Mané osui vielä toistamiseen ja Virgil Van Dijk kerran, joten taululle jäivät tennisnumerot 6-0.

Illan muissa otteluissa Burnley yllätti Tottenhamin maalein 1-0, ja Crystal Palace kaatoi vieraissa Watfordin 4-1.

Burnleyn maalin puski 71. minuutilla vapaapotkusta Ben Mee. Useita koronasiirtoja kauden aikana kokenut Burnley on alkanut tosissaan taistella sarjapaikan säilyttämisestä ja on enää kaksi pistettä putoamisviivan alla. Vaikka Tottenham piti enemmän palloa, hävisi se laukaukset kohti maalia -tilaston 2-4. Pelissä tehtiin erittäin vähän rikkeitä eikä varoituksia nostettu lainkaan.

Crystal Palace voitti Watfordin vieraana ensimmäisen puoliajan 2-1. Pelin lopussa Wilfried Zaha kaunisteli vielä voittonumeroita selvemmiksi kahdella maalillaan. Watfordin asema sarjan toiseksi viimeisenä tukaloitui entisestään.

Katso ottelun kooste alla olevalta V Sportin videolta.