Ajaxin hyökkääjä Sébastien Haller ei ole katkera West Hamin managerille David Moyesille siitä, että hänen uransa Lontoossa ei lähtenyt lentoon.

Hammers hankki Hallerin, 27, kesällä 2019 Eintracht Frankfurtista 50 miljoonalla eurolla, seurahistoriansa ennätyskorvauksella.

Norsunluurannikon maajoukkuehyökkääjä oli tehnyt edeltävällä kaudella Eintrachtille kunnioitettavat 20 maalia. West Hamissa hän onnistui 54 ottelussa maalinteossa vain 13 kertaa.

Viime vuoden tammikuussa West Ham myi Hallerin 22,5 miljoonalla eurolla Ajaxille, jossa hän on noussut Euroopan kuumimpien hyökkääjien joukkoon. Haller on esiintynyt Ajaxin paidassa 51 kertaa, mutta maaleja on tullut jo 41 kappaletta.

Haller sanoo Guardianin haastattelussa, että hän ajautui West Hamissa vaikeaan tilanteeseen monistakin syistä. Yksi niistä oli se, että Moyes ei ollut se manageri, joka hänet halusi.

Manuel Pellegrini hankki minut, mutta sitten tuli David Moyes ja me ajauduimme tilanteeseen, jossa olimme olimme ikään kuin loukussa keskenämme.

– Pelasin systeemissä, josta en oikein nauttinut. Moyes suosi Michail Antonion kaltaista pelaajaa kärjessä, ja olen erittäinen onnellinen, että Antoniolla pyyhkii niin hyvin.

– Vietin hyviä aikoja siellä, mutta olin todella vihainen siitä tilanteesta. Siitä miten me ja minä pelasimme ja siitä, miltä minusta tuntui.

Haller saapui Englantiin vaimonsa kanssa, joka oli seitsemättä kuukautta raskaana heidän toisen lapsensa kanssa.

– Meidän oli asuttava kuukausi hotellissa ja siirryttävä sitten asuntoon. Hänen oli hoidettava kaikki. Sitten lapsi tuli, ja hänellä oli hieman ongelmia. Hän kärsi pahasta refluksitaudista. Hän ei nukkunut öisin, vaan itki koko ajan ja hänellä oli jatkuvia kipuja.

– En ole sitä tyyppiä, joka vain sulkee oven ja käyttäytyy kuin mitään ei tapahtuisi. Lasten kasvattamisessa on autettava, se ei ole vain äidistä kiinni. Olin huolissani pojastani ja vaimostani, joka ei saanut unta ja oli kuin zombi. Sen lisäksi piti sopeutua uuteen ympäristöön, uuteen sarjaan, sitten oli korona… Siinä oli paljon käsiteltävää.

Haller vakuuttaa, että hän ei kanna kaunaa Moyesille.

– En halua syyttää Davidia. Välillä pelitapa ei sovi jollekin pelaajalle, enkä minä ollut hänen haluamansa hyökkääjä. En ollut myöskään hänen hankintansa.