Manchester Unitedin täytyy tulevana kesänä hankkia huippumanageri ”hinnalla millä hyvänsä”, jotta seura palaisi takaisin huipulle, väittää seuralegenda Roy Keane.

Manchester United ei ole voittanut Valioliigan mestaruutta kertaakaan sen jälkeen, kun managerilegenda Sir Alex Ferguson jäi eläkkeelle kesällä 2013. Menestys on karttanut seuraa myös muissa kilpailuissa, sillä edellinen pokaali on lähes viiden vuoden takaa, Eurooppa-liigasta keväältä 2017.

Viime vuosien aikana rajua kritiikkiä ex-seuralleen antaneen Keanen mukaan Manchester Unitedin on lopetettava rahan tuhlaaminen pelaajiin ja keskitettävä varansa manageriin.

– Mene ja hanki haluamasi manageri! Keane lataa.

– Heidän pitäisi puntaroida eri vaihtoehtoja ja hankkia se, joka on heidän mielestään oikea valinta seuralle.

– Ihmiset puhuvat, että joku on sidottu toiseen seuraan. Mutta jos todella haluat juuri sen managerin, hanki hänet! Niin tapahtuu, kun todella haluat jonkun tietyn pelaajan, miksi sama ei pätisi manageriin?

– On turha keksiä tekosyitä sanomalla, että hän ei ole saatavilla kahteen vuoteen. Pelaajista maksetaan omaisuuksia, joten miksi ei managerista?

– Ei pidä välittää siitä, kenellä on sopimus; jos hänen koetaan olevan oikea manageri Manchester Unitedille, hänet pitää hankkia.

Keane nostaa esille yhden mielenkiintoisen nimen, joka hänen mukaansa voisi olla juuri ”se oikea”.

– Ehkä Diego Simeone voisi olla oikeanlainen hahmo, Keane sanoo.

– Hänellä on käynnissä vaikea aika Atléticon kanssa. Kenties hänen aikansa siellä on tullut päätökseen.

– Simeone on iso hahmo, joka on tehnyt mahtavia asioita. Hän loistava ihminen, iso persoona. Hän ei sekoile pelaajien kanssa. Se voisi toimia, jos hän tai joku hänen kaltaisensa saapuu seuraan.