West Ham on vapauttanut ukrainalaishyökkääjä Andri Jarmolenkon väliaikaisesti tehtävistään. 32-vuotiaan konkarin mietteet eivät Venäjän sotilaallisen hyökkäyksen alettua luonnollisesti ole kovin tiiviisti jalkapallossa.

– Hänen tilanteensa ei juuri nyt ole kovin hyvä, joten annoimme hänelle muutaman päivän vapaata, Irons-manageri David Moyes kertoi BBC:n mukaan.

Jarmolenko on syntynyt nykyisessä Pietarissa, josta hänen vanhempansa palasivat kotimaahan nykyisen West Ham -pelaajan lapsuusvuosina.

– Puhuin hänen kanssaan eilen, ja hän oli hyvin ymmärrettävästi järkyttynyt. Toivomme vain että hänen perheensä on turvassa.

Manchester Cityn Oleksandr Zinchenko on Pep Guardiolan mukaan joukkueen käytettävissä, mutta saa vapautuksen, mikäli sellaista pyytää.

– Totta kai tämä koskettaa häntä. Totta kai hänellä on meidän tukemme. Maahan, jossa hän on syntynyt ja jota hän rakastaa, on hyökätty ulkoa päin. Hän on sitkeä, ja tietää että olemme täällä hänen tukenaan.

Evertoniin vastikään Kiovan Dynamosta siirtynyt, vasta 22-vuotias Vitali Mykolenko on manageri Frank Lampardin mukaan henkisesti kunnossa, tilanteen huomioon ottaen.

– On ultratärkeää, että hän tietää voivansa luottaa meihin seurana. Keskustelemme hänen pelihaluistaan kahden kesken.