Everton hävisi valioliigaottelunsa lauantaina Manchester Citylle lukemin 0-1. Joukkue koki ansainneensa pelin lopussa sauman päästä kuittaamaan Phil Fodenin osuman rangaistuspilkulta.

Täplälle olisi manageri Frank Lampardin mukaan ehdottomasti pitänyt mennä, Rodrin käsivirheen vuoksi. VAR-tutkinnan jälkeen todettiin että pallo osui espanjalaisen käteen boksissa, mutta tilanteesta löydettiin myös paitsio.

Manageri ei hyökännyt peliä kentällä tuomineen Paul Tierneyn, vaan VAR-vastuussa olleen Chris Kavanaghin kimppuun lausunnoissaan. Tämä saikin sitten ex-keskikenttäpelaajalta niskaansa saavillisen.

– Päätös oli uskomaton, uskomaton, ja vei meiltä mahdollisuuden saada ansaitsemamme.

– Ratkaisu oli VAR:n, Kavanaghin. Puhuin erotuomarin kanssa, ja hän tiesi että se oli rankkarin paikka. Kyse oli paitsiosta, jota tilanteessa ei ollut. Kavanaghin olisi joko pitänyt olla rankkarin kannalla, tai lähettää erotuomari katsomaan tilanne (monitorilta) itse.

Kommentin jatkuessa Lampard otti jo selkeän riskin sanktioista.

– Hävisimme ottelun, koska ammattilainen ei osannut hoitaa työtään. Sitä alkaa etsiä syitä, ja minä tiedän sellaisen. On niin epäpätevää ratkaista tämä väärin. Hän (Kavanagh) on parhaimmillaan epäpätevä, huonoimmillaan kuka ties mitä.

Everton on pelaamiensa 24 ottelun jälkeen valioliigataulukon sijalla 17, yhden pisteen edellä Burnleyä.

Tekstin lähde: BBC