Entinen Valioliiga-puolustaja Rigobert Song on nimitetty Kamerunin päävalmentajaksi maan presidentin määräyksestä, kertoo BBC.

Song, 45, korvaa tehtävässä António Conceiçãon, joka johdatti Kamerunin vuoden alussa Afrikan mestaruusturnauksen kolmannelle sijalle.

– Tasavallan presidentin erittäin korkeiden ohjeiden mukaisesti miesten jalkapallomaajoukkueen valmentaja António Conceição on korvattu Rigobert Songilla, kommentoi Kamerunin urheiluministeri Narcisse Mouelle Kombi.

– Kamerunin jalkapalloliittoa (Fecafoot) pyydetään ryhtymään tarvittaviin toimenpiteisiin näiden erittäin korkeiden ohjeiden nopean ja sopusointuisen täytäntöönpanon varmistamiseksi.

Nimitystä voidaan pitää kyseenalaisena, koska kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n säännöt edellyttävät, että kaikkien sen jäsenliittojen on oltava riippumattomia ja vältettävä kaikenlaista poliittista sekaantumista.

Song edusti vuosituhannen vaihteessa Liverpoolia ja West Hamia Valioliigassa. Hän on esiintynyt Kamerunin A-maajoukkueessa 137 kertaa, useammin kuin kukaan muu. Viimeksi Song on toiminut Kamerunin alle 23-vuotiaiden maajoukkueen valmentajana.

Les Lions Indomptables Officiel

@LIndomptables
Un nouveau staff à la tête des #LionsIndomptables.