Englannin ammattilaisjalkapallon ottelutuomareista vastaavan elimen (PGMOL) toimitusjohtaja Mike Riley on esittänyt henkilökohtaiset pahoittelut Evertonin managerille Frank Lampardille ja seuran puheenjohtajalle Bill Kenwrightille viime viikonlopun kohutilanteesta, kertoo Sky Sports.

Everton luisui lauantaina entistä syvemmälle Valioliiga putoamistaisteluun, kun se hävisi kotikentällään sarjakärki Manchester Citylle 0-1.

Toffees vaati pelin loppuhetkillä itselleen pilkkua, kun pallo osui selvästi Cityn keskikenttäpelaajan Rodrin käteen vieraiden rangaistusalueella. Erotuomari Paul Tierney ja videotuomari Chris Kavanagh eivät kuitenkaan nähneet tilanteessa rangaistuspotkun aineksia.

Evertonin apuvalmentaja Ashley Cole sai loppuvihellyksen jälkeen keltaisen kortin, kun hän protestoi tilannetta Tierneylle. Myös Lampard oli pelin jälkeisessä Sky Sportsin haastattelussa raivoissaan ja kritisoi varsinkin Kavanagh’n toimintaa.

– Se oli uskomaton päätös, uskomaton. Ja sen takia me menetimme mahdollisuuden saada sen, mitä ansaitsimme.

– Me menetimme pisteen, koska ammattilainen ei osaa tehdä töitään oikein.

Everton teki Valioliigalle virallisen valituksen maanantaina. Sky Sportsin mukaan erotuomaripomo Riley soitti myöhemmin samana päivänä Lampardille ja Kenwrightille pyytääkseen henkilökohtaisesti tilannetta anteeksi.

Toffees on kirjoitushetkellä Valioliigassa 17. sijalla, pisteen päässä putoamisviivasta.

Everton ja Manchester City osoittivat ottelun alla tukensa Ukrainalle, joka on joutunut Venäjän hyökkäyssodan kohteeksi. Voit katsoa Viaplayn videon tilanteesta alta.