Manchester City pelaa tänään, tiistaina, Mestaruussarjan Peterborough’n vieraana FA Cupin viidennellä kierroksella.

City lähtee kamppailuun hallitsevana Valioliiga-mestarina ja viime kauden Mestarien liigan finalistina, eli toisin sanoen valtavana ennakkosuosikkina.

Peterborough taas lähtee haastamaan jättiläistä hyvin vaikeista asetelmista. Se on Mestaruussarjassa vihoviimeisenä, kahdeksan pisteen päässä putoamisviivasta.

Lisäksi Peterborough haastaa Cityn uunituoreen managerin kanssa. Seuran entinen pelaaja Grant McCann otti ohjat joukkueesta viime viikolla ja hävisi ensimmäisessä pelissään 0-3-lukemin Hullille, joka antoi hänelle tammikuussa kenkää.

McCannilta kysyttiin lehdistötilaisuudessaan, mistä hän aikoo keskustella Manchester Cityn managerin Pep Guardiolan kanssa. McCann vastasi vitsaillen, että hän aikoo tiedustella mestarivalmentajalta pelaajavahvistuksia, mutta jatkoi, että hän on kiinnostunut käymään taktisia asioita läpi Guardiolan seurassa.

– ”Voitko myydä minulle Gabriel Jesusin tai antaa hänet minulle ilmaiseksi tai jotain?” heitti McCann Timesin mukaan.

– Puhumme enemmänkin jalkapalloilullisista asioista. Siitä, miten hän näkee pelin. Ehkä puhumme hänen harjoitusmetodeistaan ja sellaisista asioista.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Jesus (vas.) on tehnyt tällä kaudella kuusi maalia ja syöttänyt yhdeksän. Kuva: Getty Images

McCann toimi Peterborough’n valmentajana jo vuosina 2016-2018 ja kohtasi tuolloinkin FA Cupissa Valioliiga-seuroja. Vuonna 2017 Chelsea kaatoi Peterborough’n kolmannella kierroksella maalein 4-1, ja vuotta myöhemmin Leicester oli vahvempi 5-1-lukemin.

Valioliiga-jättiläisissä ei kuitenkaan ole McCannin mielestä mitään pelättävää.

– Kyllä, he ovat yksi maailman parhaista joukkueista, mutta meidän pitää vain mennä ja nauttia siitä.

– Kukaan ulkopuolinen ei usko meidän voittoomme, joten jätkien pitää vain ottaa tämä peli avosylin vastaan, mennä pelaamaan hymy huulillaan ja katsoa mitä tapahtuu.

Peterborough’n ja Manchester Cityn välinen ottelu alkaa kello 21.15 ja näkyy suorana V Sport 1:ltä sekä Elisa Viihde Viaplaysta.

Everton ja Manchester City osoittivat viime viikonloppuna tukensa Ukrainalle, joka on joutunut Venäjän hyökkäyssodan kohteeksi. Voit katsoa Viaplayn videon alta.