West Hamin ukrainalaispelaaja Andri Jarmolenko teki tiistaina paluun joukkueen harjoituksiin.

32-vuotias Jarmolenko oli sivussa joukkueen vahvuudesta viikonloppuna pelatusta Wolves-ottelusta, kun seura antoi hänelle vapaata Ukrainan järkyttävien tapahtumien johdosta.

West Hamin manageri David Moyesin mukaan Jarmolenko on ”todella järkyttynyt” kotimaansa tilanteesta ja hänet nähdään tositoimissa keskiviikon FA Cupin ottelussa Southamptonia vastaan ainoastaan siinä tapauksessa, jos hän kokee pystyvänsä pelaamaan.

– Hän on todella, todella järkyttynyt koko tilanteesta, kuten monet muutkin ihmiset ovat, etenkin ukrainalaiset. Emme aio kiirehtiä hänen kanssaan, Moyes kertoi lehdistölle.

– Olen pyytänyt häntä tulemaan tänään harjoituksiin katsomaan, miltä hänestä tuntuu. Jos hän tuntee olonsa hyväksi ja kokee pystyvänsä pelaamaan, hän matkustaa joukkueen mukana. Jos ei, annamme hänelle lisää vapaapäiviä.

– Asiat voivat muuttua hyvinkin nopeasti. Annamme hänelle mahdollisuuden mennä omien tunteidensa mukaan.

Moyesin mukaan Jarmolenko on hyvin huolissaan Ukrainassa olevista läheisistään, joita hän ei pysty juurikaan auttamaan.

– Hänellä on paljon perheenjäseniä ja ystäviä Ukrainassa, ja hän on huolissaan kaikkien puolesta. Hän ymmärtää meneillään olevan tilanteen vaikeuden. Hän on kaukana heistä eikä voi tehdä asialle juuri mitään. Hän on hyvin järkyttynyt.

West Ham United

@WestHam
📍 Rush Green

#FACup focus 👊

#SOUWHU

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.