West Hamin ukrainalaislaituri Andri Jarmolenko pyytää Venäjän maajoukkuepelaajia ottamaan kantaa heidän maansa sotilaallisiin toimiin.

Venäjä aloitti viime torstaina täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan. Kansainvälinen urheiluyhteisö on lähes kauttaaltaan tuominnut Venäjän toimet ja osoittanut tukensa Ukrainalle. FIFA ja UEFA ovat sulkeneet Venäjän maa- ja seurajoukkueet kaikista kilpailuistaan.

[readmore from=Ukrainan-sota]

Jarmolenko, 32, toivoo, että myös Venäjän maajoukkuetähdet puhuisivat kotimaansa hirmutekoja vastaan. Dynamo Moskovan Fjodor Smolovista tuli viime viikolla ensimmäinen Venäjän maajoukkuepelaaja, joka puhui julkisesti sotaa vastaan, mutta Jarmolenko toivoo muidenkin liittyvän joukkoon.

– Minä olen Andri Jarmolenko, Ukrainan maajoukkueen pelaaja. Olen syntynyt Pietarissa, mutta kasvoin Ukrainassa ja pidän itseäni sataprosenttisesti ukrainalaisena, sanoo Jarmolenko Instagram-videollaan Mirrorin mukaan.

– Minulla on kysymys Venäjän maajoukkuepelaajille… Kaverit, miksi istutte kuin paskiaiset ettekä sano mitään?

– Kotimaassani tapetaan ihmisiä, vaimoja, äitejä, lapsiamme. Mutta te ette sano mitään. Ette ole kommentoineet mitään.

– Kertokaa minulle, mitä tapahtuu, jos te kaikki yhdessä, yhtenäisesti, näytätte ihmisille, mitä maassani todella tapahtuu.

– Tunnen monet teistä, ja te kaikki sanoitte minulle, ettei tämän pitäisi olla näin. Että presidenttinne toimii väärin.

– Joten kaverit, teillä on vaikutusvaltaa ihmisiin. Näyttäkää tämä! Pyydän teitä, olkaa kilttejä!

Jarmolenko viittasi videollaan myös Pietarin Zenitin Artjom Dzjubaan, joka pudotettiin pari vuotta sitten Venäjän maajoukkueesta, kun hänestä levisi internetiin video, jossa hän masturboi.

– Tiedän, että jotkut teistä tykkäävät näyttää pallejaan kameran edessä, mutta nyt on tullut aika näyttää pallejaan tosielämässä.

West Hamin manageri David Moyes kertoi tällä viikolla lehdistötilaisuudessaan, että Jarmolenko on ”todella järkyttynyt” kotimaansa tilanteesta. Moyesin mukaan Jarmolenko pelaa tänään, keskiviikkona, FA Cupissa Southamptonia vastaan vain, jos hän kokee pystyvänsä siihen.

Voit katsoa Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mietteitä Ukrainan tilanteesta Viaplayn videosta alta.